Parasportolók kézilabdáztak az OSP-ben

Fotó: Vig Norbert
Győr+
2022.02.12. 12:31

A mai napon rendezték meg a Magyar Speciális Olimpia Szövetség (MSOSZ) és a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) összefogásában szervezett országos, egyesített kézilabda kupa harmadik fordulóját Győrben, az Olimpiai Sportparkban.

A MSOSZ célja, hogy ilyen és ehhez hasonló rendezvényekkel minél több versenylehetőséget biztosítson az értelmi fogyatékossággal élő sportolóknak, akiknek állapotuk miatt igen kevés lehetősége kínálkozik arra, hogy az ép emberekkel azonos körülmények között részesülhessenek a mozgás és a sport minden áldásában.

E nemes cél megvalósításához a szervezet a megyei szövetségek támogatását is keresi, erről beszélt a Győr+ Médiának Szappanos Pál István. A Magyar Kézilabda Szövetség Parasport Albizottságának elnöke úgy látja, a megyei szövetségek nyitottak az együttműködésre, sőt, igénylik és keresik azokat a lehetőségeket, amelyek révén támogathatják sportolóikat. “Így kerültünk ma Győrbe. Októberben kezdődött a 2021/2022-es bajnoki évad első fordulója, amely Martonvásáron volt. Tavaly novemberben voltunk Tatán, jövő hónapban pedig Tiszaföldvárra megyünk a csoporttal. A zárórendezvényünk ismét Martonvásáron lesz.”

Auer Károly, a Győr-Moson-Sopron megyei kézilabda szövetség vezetője, az ETO SZESE elnöke rendkívülinek tartja, hogy városunk is részese lehetett a bajnokságnak. “Nagy örömmel csatlakoztunk a kezdeményezéshez. 2021-ben már volt itt, az Olimpiai Sportparkban egy próbarendezvény, ahol igazán nagy emóciókkal töltődtünk fel. Elkötelezettjei lettünk ennek a rendezvénynek, ezeknek a gyerekeknek és felnőtteknek, akik óriási szívvel játsszák szeretett sportjukat, a kézilabdát”fogalmazott.

Csomor Tibor az MKSZ Parasport Albizottságának vezetője úgy látja, nagy dolog ez a megyei szövetségek életében, hogy segíteni tudnak ezeknek a sportolóknak. “Közösségbe tudjuk őket fogni. Győrben is egyre nagyobb teret kap a parasport, egyre nagyobb számban találkozhatunk hasonló rendezvényekkel, és szeretnénk a jövőben is minél több embert elérni, bevonni. Akik ezeken a versenyeken megjelennek, nagyon hálásak, nagyon nagy dolog ez nekik. Felemelő érzés boldoggá tenni őket.”

Galéria: Vig Norbert

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #híradó | #kézilabda | #parasport |