Örömkézilabdával és győztes meccsel zárta a szezont az ETO UNI FKC

Győr+ Fotó: Győri ETO UNI FKC
2024.05.25. 08:47

Az NBI-be feljutó és bajnoki címet szerző győri férfi kézilabdacsapat a záró fordulóban Vecsésen lépett pályára.

A találkozót a Nagy-Kurucz-Ásványi-Gerdán-Lang-Paár sor kezdte, Pásztorral a kapuban. Az első gólt egy vecsési eladott labda után Paár szerezte, majd egy Pásztor védés után ismét a szélsőnk volt eredményes. A 4. percben a másik szélen Nagy is bemutatkozott, majd Paár 7 méteresével megszereztük a vezetést (6. perc 3:4). A 15. percre már három gólos győri előny alakult ki (6:9), majd a félidő második felében a zöld-fehér csapat még tovább növelte a gólkülönbséget. Gólszerzésben főleg Paár és Lang jeleskedett, gyorsan potyogtak egymás után a győri találatok, és a 29. percre meg is a lett a tíz gólos győri előny (12:22). A félidőt két Pásztor védés után 12:23-as ereménnyel zárták a csapatok.

A második félidőt Lang találata indította, majd a frissen beálló Varga rögtön fogott is egy labdát. A félidő első 10 percében becsúszott néhány technikai hiba, ezért az ETO nem tudott még jobban ellépni a Vecséstől, a stabil különbséget azonban tartották a csapatok (45. perc 19:31). A bajnokcsapat végig felszabadultan játszott, szép bejátszásokkal és látványos Koncz-féle átlövőgólokkal lépdelt az újabb győzelem felé. Az utolsó negyed órára nem maradt kérdés arról, hogy kié lesz a 2 pont, így olyan megoldások is helyet kaphattak, mint Szabó látványos átlövésgólja az 52. percben (24:36). Az utolsó percekben már csak arról kellett gondolkodni, hogy meglesz-e a 40. győri gól, amelyet végül az utolsó másodpercekben Sövegjártó szerzett meg, ezzel a végeredmény 31:40 lett. A mérkőzés után a Győri ETO-UNI FKC átvehette az MKSZ-től a bajnokoknak járó aranyérmet, és egy utolsó „ETO” kiáltással búcsúztak a szezontól.

Bencze József vezetőedző nyilatkozata:

„Magabiztos sikerrel tudtuk zárni az évet. Nagyon örülök, hogy mindenki bajnokcsapathoz méltóan állt a mérkőzéshez. Mindenki megkapta a játékperceket, amelyet nagyon jól ki is használt a csapat. Azt gondolom, hogy ezzel a győzelemmel méltó módott ünnephettük meg a bajnoki címet. Köszönjük a szurkolóinknak, hogy végig mellettünk voltatok!”

Vecsési KKFT – Győri ETO-UNI FK 31:40

Győri ETO-UNI FKC: Koncz 6, Varga (K), Lang 7, Ásványi 1, Pásztor (K), Kathi, Kurucz 2, Nagy 5, Paár 9, Sövegjártó 1, Takács, Radvánszki 1, Bali 3, Szabados 3, Szabó 2.

Forrás: gyorietouni.hu

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #férfi kézilabda | #Győr | #Győri ETO-UNI FKC | #sport |