Bombasztikus bajnokavató: így ünnepelt a Győri ETO-UNI FKC!

P. Csapucha Adrienn Fotó: MekliZ Fotó
2024.05.17. 21:34

Szenzációs hangulatban telt a péntek este a Magvassy Mihály Sportcsarnokban. A 2023/24-es szezonban utoljára lépett pályára városunkban a Győri ETO-UNI FKC csapata, akik az elmúlt időszakban nem kis bravúrt hajtottak végre. Kiváló játékuknak hála feljutottak az NB I-be, így a mostani, Szigetszentmiklós elleni mérkőzésnek már nem is volt tétje. Mégis megteltek a lelátók, hogy a szurkolók együtt ünnepelhessék a csapatot. Éremátadó, örömkönnyek – mutatjuk, hogy telt a bombasztikus bajnokavató.

Nem vették félvállról a tét nélküli meccset a kiválóságok, az első félidőben Koncz utolsó pillanatos góljának hála egy pontos előnnyel (12-11) fordultak a hazaiak. Aztán a második félidőben nagyot hajráztak a kézisek, bajnokcsapathoz méltó végeredmény született, hiszen a finisben 30-21-et mutatott az eredményjelző. Így duplán volt mit ünnepelni a mámorító pillanatokban. A pénteki ceremónián az egyetem képviseletében dr. Filep Bálint mellett, Szeles Szabolcs akasztotta a srácok nyakába a megérdemelt érmet.

„Ez a város egy sportos város, akár honnan közelítjük meg, legyen szó amatőr sportokról, utánpótlás nevelésről, vagy a szenior korosztály lehetőségeiről. Természetesen kirakatban mindig a versenysport áll. Kiváló olimpikonokkal büszkélkedhetünk, de a versenysport említésekor talán mindig a csapatsportok kerülnek előtérbe. Nagyon jó kis évet tudhatunk magunk mögött, remekeltek az együttesek, a női kosarasok behúzták az ezüstérmet, a kézis lányok ott vannak a Final4-ban, a labdarúgó hölgyek kupagyőztesek lettek, most pedig készülnek a bajnoki döntőre a Fradi ellen. És futball lázban is ég a város, hiszen focistáink a feljutásért küzdenek, érdemes lesz szorítanunk május 20-án, hétfőn a Győri ETO FC gárdájának, a Vasas elleni mérkőzésre szinte az összes jegy elkelt” – mondta portálunknak az alpolgármester.

Szeles Szabolcs büszkén jelentette ki, hogy ebbe a szép felsorolásba csatlakozik be a férfi kézilabda, mely rég nem látott sikert él meg. „Jó kis csapat jött össze a Győri ETO-UNI FKC-nál, akik kiharcolták az NB I-be jutást. Kézilabdás város vagyunk, a ’80-as években emlékezhetünk az izzó meccsekre, mikor felrobbant az egykori Magvassy Sportcsarnok. Akkor a Rába ETO-nak volt egy kiváló gárdája, valódi világsztárokkal. Gyerekként én is folyamatosan jártam a mérkőzésekre, elképesztő hangulatú meccseken szurkolhattunk sportolóinkért. Örömteli, hogy nagyon jó reményű társaság a mostani is, fantasztikus generáció. Gratulálok nekik az elért sikerekhez! És ha a jövőt nézzük: hatalmas dolog, hogy itt láthatjuk majd a legnagyobb magyar klubokat, ősztől ismét készülhetünk az izzó hangulatú meccsekre. Benépesül újra a lelátó Győrben, a város büszke lehet a csapataira, az eredményekre!” – tette hozzá a városvezető.

Erős mezőnyben, kiváló csapatot alakítottak ki Győrben, szenzációs szakmai háttérrel és menedzsmenttel. „Minden edzőnek ilyen sikereket és együttest kívánok. Tényleg a fellegekben járunk. Az első félidőben nem találtuk magunkat, nehezen indultunk, jól esett, hogy ennyien eljöttek szurkolni, de ez egy kis nyomást is helyezett ránk. Aztán megbeszéltük, hogy elengedjük, és kijövünk azzal a tempóval ami az eddigiekben is jellemezte a játékunkat. Végül magabiztosan nyertük a mérkőzést, nagyon boldogok vagyunk!” – nyilatkozta a Győr+ Médiának Bencze József, vezetőedző a mérkőzés lefújását követően.

Végezetül Kathi Sándort faggattuk a múltról és az érzéseiről. “Először is az egész csapat nevében szeretném megköszönni a gratulációkat, és azt a fantasztikus hangulatot amit a szurkolóink biztosítottak, nemcsak a mai meccsen, hanem bármikor amikor a szezonban velünk voltak. Nem tagadom akadtak hullámvölgyek, de mindig ki tudtunk belőle jönni, mindig volt egy ember, aki kihúzta a többieket és talpra álltunk. Ezért vagyunk egy csapat!”

Galéria: MekliZ Fotó

Televíziós szerkesztő: Pulai Sarolta, operatőr: Révi Dániel