Ungvári Attila Győrben folytatja

Olimpikon cselgáncsozót igazolt a GYAC

Fotó: Ács Tamás
Nagy Roland
2022.02.14. 16:17

A kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes és olimpiai résztvevő cselgáncsozó Ungvári Attila a Győri Atlétikai Clubhoz igazolt. A 33 éves sportoló eddigi pályafutása során egyetlen klub a Cegléd VSE színeiben versenyzett, de úgy érezte most jött el az ideje annak, hogy váltson, így elfogadta a GYAC szerződési ajánlatát.

“A GYAC elnöksége és a városvezetés is egyetértett abban, hogy az egyesület sportolói létszámának növeléséhez elengedhetetlen, hogy eredményes felnőtt versenyzőket igazoljunk, akik példát mutathatnak a fiataljainknak, még vonzóbbá tegyék a GYAC-ot. Atlétikában, evezésben és tornában ez már korábban is így volt, és ezek a szakosztályok kiemelkedően magas létszámmal rendelkeznek. Ungvári Attila örömmel mondott igent a megkeresésünkre, remélem, hogy a következő olimpián képviseli majd Győrt és a klubunkat. Attila szerződése a párizsi ötkarikás játékokig szól” – beszélt a versenyző leigazolásáról Papp Oszkár, a Győri Atlétikai Club elnöke.

Az elmúlt öt évem kicsit hányattatott volt, a hosszú olimpiai felkészüléssel, a kvalifikációval a sérülésekkel és mindennel együtt, de nem akartam váltani. A tokiói játékok előtt is volt lehetőségem Győrbe jönni, de az nem lett volna fair a ceglédi klubommal szemben. A történet végére most került pont, úgyhogy végre itt vagyok. Bízom benne, hogy a klub azon elképzelésének is meg tudok felelni, hogy példakép legyek a jövő generációi előtt, és ezzel minél több új sportolója legyen a GYAC-nak. A fő célom a jövőben az olimpiai részvétel, amit nagyon nehéz lesz kiharcolni. A judóban nem lehet azt mondani, hogy valaki 25 évesen túl fiatal, vagy 35 évesen túl öreg. Mindenkinél más az ideális kor, amikor a legjobbat tudja nyújtani. Természetesen 33 évesen nem a mezőny újoncai közé tartozom, viszont olyan erőben érzem magam, hogy joggal várhatok sokat magamtól, és biztos vagyok benne, hogy az elittel is fel tudom venni a versenyt, így remélem ezt 2024-ben Párizsban is be tudom mutatni – nyilatkozta Ungvári Attila a Győr+ Médiának.

Minden kedden, szerdán és csütörtökön egy új japán mester irányításával dolgozik együtt a szűk olimpiai keret a válogatottnál, Ungvári Attilával a soraiban. A fennmaradó időben Győrben edz majd az Európa-bajnoki bronzérmes sportoló.

“Amikor csak lehet, itt készülök az Olimpiai Sportparkban a klubommal. Szeretném, hogy a gyerekek lássák, hogy egy felnőtt olimpikon hogyan tud beleállni a munkába, és hogy harminc felett is lehet keményen dolgozni és sikereket elérni.” – tette hozzá Ungvári.

A GYAC célja az is, hogy a közeljövőben ne csak az utánpótlás korosztályokban, de a felnőttek mezőnyében is tudjon olyan sportolókat felvonultatni, akik a klubban nevelkedtek. Az egyesület most megelőlegezett tizenkét tehetséges fiatalnak egy olimpiai felkészülési program ösztöndíjat is, havi anyagi támogatással.

“Ezek a fiatalok már rászolgáltak a bizalomra. A súlylökő Horváth Márk például U23-as világbajnoki résztvevő, a gyalogló Torma Anett is jó úton jár a párizsi olimpia felé, de említhetném a Mészáros Krisztofer nevével fémjelzett tornászokat, vagy az evezős Szabó Bencét, aki a klub történetében először nyert Európa-bajnokságot. Az út amin járunk jó, ezt az irányt én szeretném is tartani” – mondta Papp Oszkár, aki Ungvári Attila érkezésével egyidőben azt is bejelentette, hogy újabb szakosztállyal bővült a GYAC.

Hosszú tárgyalás végére tettünk pontot. A Bercsényi DSE asztalitenisz csapata beolvad a GYAC-ba, így egy újabb győri sikersportág kerül a szakosztályaink közé. Ők természetesen maradnak a megszokott csarnokukban a Club Arénában, hiszen az a bázis a sportág egyik legjobban felszerelt, minden igényt kielégítő otthona, ahol a válogatottak is gyakran edzőtáboroznak, és nemzetközi viadalok lebonyolítására is alkalmas. Létszámunk negyven-ötven fővel nő, de a GYAC név vonzó, így bízunk benne, hogy tovább tud gyarapodni az asztaliteniszezők száma. Vígh Zsolt vezette csapatnak több paralimpiai résztvevője is van, mi abban is támogatjuk őket, hogy 2024-ben még több para asztaliteniszező lehessen olimpikon győri színekben” – tette hozzá a klubelnök.

Kapcsolódó témák: #GYAC | #Győr+ TV | #híradó | #judo | #sport |