Nyolc éve repítette Priskin csodagólja az Eb-re a válogatottat – videó

Pécskai István Fotó: MLSZ
2023.11.16. 11:21

„Micsoda gól, úristen! Priskin Tamás!” – üvöltötte Hajdú B. István kommentátor 8 évvel ezelőtt, 2015. november 15-én, amikor a magyar labdarúgó-válogatott 44 év után ismét kivívta az Eb-re jutást a norvégok legyőzésével. Az ETO legendája, Priskin Tamás szerezte a mieink vezető találatát a sorsdöntő pótselejtezőn, amelyet végül 2-1-re sikerült megnyerni.

A focista elképesztően nagy gólt lőtt, amely pályafutása legfontosabb találata volt.

,,Akárhányszor beszélek arról a gólról, mindig kiráz a hideg. A múltból nem lehet megélni, de visszaemlékezni rá nagyon jó érzés. Az a gyönyörű gól különleges helyet foglal el a szívemben. Ami pedig a 2016-os Eb-n történt, tényleg pályafutásom csúcsa volt. Legyőztük az osztrákokat, és csoportgyőztesként jutottunk a nyolcaddöntőbe” – mesélte az emlékezetes lövésről Priskin korábban a Győr+ Médiának.

A felejthetetlen találatot itt nézhetik vissza:

https://www.facebook.com/watch/?v=1102271294466987

Jöhet zsinórban a harmadik Eb-szereplés! A magyar válogatott a 2016-os és a 2021-es Európa-bajnokság után ma kivívhatja a részvételt a 2024-es kontinenstornán. Ehhez a mai, bolgárok elleni selejtezőn legalább egy pontot kell szereznie Marco Rossi együttesének.

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #magyar válogatott |