Hirdetés
Női kézilabda

Nem minden mérkőzés számít bele az FTC-Győr versengésbe

Fotó: Kovács Anikó
MTI
2022.04.16. 14:07

Bizonyos mérkőzéseket nem vesznek figyelembe a címvédő Ferencváros és az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC versengése során a női kézilabda NB I-ben.

Hirdetés

Miután az FTC szerdán a bajnokság 22. fordulójában 29-24-re legyőzte legnagyobb hazai riválisát, a két csapat között a végeredményről az összgólkülönbség dönt, amennyiben azonos pontszámmal állnak majd 26 fordulót követően.

A magyar szövetség csütörtöki közleménye szerint a bajnoki rendszabályok kimondják, hogy az össz-gólkülönbség megállapításakor valamennyi érintett csapatnál csak azokat a mérkőzéseket lehet figyelembe venni, amelyeket az azonos pontszámú együttesek ugyanazon ellenfelekkel szemben, azonos pályaválasztással a játéktéren ténylegesen lejátszottak.

Hirdetés

Ennek értelmében a gólkülönbség-számításba az MTK, az Érd és a Szombathely elleni bajnoki találkozók gólkülönbségét nem számítják majd be pontazonosság esetén, mert az MTK és az Érd ellen a győriek, a Szombathely ellen pedig a fővárosiak kapták meg a két pontot 10-0-s gólkülönbséggel, játék nélkül.

A Győr jelenleg figyelembe vehető gólkülönbsége +250, a Ferencvárosé pedig +170.

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #Győr | #Győri Audi ETO KC | #női kézilabda | #sport |
likeold
a fb oldalunkat