Tokióból jelentjük

Mozgalmasak a napok Tokióban

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2021.08.02. 14:35

Nagy Roland, sportos kollégánk ma is beszámolt tokiói élményeiről a Győr+ Rádióban.

Roland tegnap nagy kedvencét a BMX versenyt nézte végig. Az utcai sportoknak kialakított helyen csak egyetlen probléma merült fel, mégpedig az, hogy egyetlen fa vagy bokor sem volt, ami árnyékot nyújtott volna az érdeklődőknek, így órákig ültek a tűző napon és szó szerint Rolandra még az órája is ráégett. Kollégánk szerint a sok versenyszám egyidejűsége miatt nagyon nehéz, hogy mindenhova odaérjen, de a BMX versenyt semmiért sem hagyta volna ki, hiszen a kedvence a venezuelai versenyző. Később kiderült, hogy a venezuelai BMX csapat egyik tagja végig Roland mellett ült a repülőn, aki a versenyen felismerte, megmutatta neki, hogy kinek kell szurkolni, amit kollégánk pontosan tudott és így nagyon gyorsan az ünneplő csapat szerves részévé vált. Roland azt is elmondta, hogy a BMX versenyt nézték meg eddig a legtöbben, hiszen három oldalról is meg lehetett csodálni a trükköket.

Nagy Roland mesélt az olimpiai múzeumról, ahol mindennap nyüzsgő az élet. Sok fiatal gyűlik itt össze és fotózkodnak például az olimpiai ötkarikánál, ez az a hely, ahol a buborékon belül és kívül élők között lehet némi „kapcsolat”. Tegnap a 100 méteres síkfutás döntőjén is ott volt kollégánk, aki elmondta, hogy hatalmas élmény volt látni az olasz sikert, továbbá azt is, hogy magasugrásban- ugyan osztott aranyéremmel – de szintén olasz olimpiai bajnokot hirdettek, Gianmarco Tamberi személyében. Az atlétikai stadionban ezután óriási buli tört ki, Roland saját aranytollával pedig autogrammot is kapott az olaszok „Marcojától”.

Kollégánk hétfőn a magyar-svéd kézimeccsen szurkolt, a rádióban pedig arról is szó esett milyen lehet a „covidolimpián” részt venni, hiszen ez az első olyan olimpia melyet befolyásolt egy világjárvány. Erről Roland szerint például Tomori Zsuzsit kellene megkérdezni, aki szurkolókkal teli és szurkolók nélküli olimpián is részt vett már. Roland szerint nagyon zavaró, hogy nem lehet szurkolni például egy kézimeccsen, mivel kifejezetten tiltják a hangoskodást is. Szigorúak a szabályok, amiből nem engednek a japánok. Volt olyan alkalom, amikor egy óriási stadionban kellett volna legalább még egy szektort megnyitni, hogy kényelmesen elférjenek, azonban ezt sem engedték. Az is előjött, hogy sajnos em lesz magyar a kalapácsvetés döntőjében, ám ennél nagyobb örömmel fogadta, hogy a győri kajakos, Kopasz Bálint futamgyőztesként jutott tovább.

Kapcsolódó témák: #Győr+ Rádió | #Tokió2020 | #Tokióból jelentjük |