Méltó megemlékezés

Pécskai István Fotó: Gyorikosar.hu
2023.09.08. 10:35

Tíz évvel ezelőtt feldolgozhatatlan tragédia érte az UNI Győr női kosárlabdacsapatát. Az egy esztendővel korábban bajnoki címet nyert együttes a Sopron elleni bajnoki rangadóra tartott, amikor a játékosokat, illetve a szakmai stáb és a vezetőség tagjait szállító busz Vitnyédnél frontálisan ütközött egy szabálytalanul haladó autóval. Fűzy Ákos vezetőedző és Tapodi Péter sportigazgató annyira súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét vesztette a balesetben.

A győri klub vezetői és a szurkolók is igyekeznek minden évben méltóképpen megemlékezni az elhunytakról. Ez immár hagyományosan azt jelenti, hogy emlékmérkőzést játszik a győri együttes – idén (pénteken, 17 órakor) a brit bajnok London Lions érkezik az Egyetemi sportcsarnokba.

Megható, hogy az UNI Győr, miközben Fűzy Ákos és Tapodi Péter emlékét ápolja, jótékony kezdeményezést is indít ezeken a meccseken. A londoniak elleni találkozóra nem kell belépőt venniük a nézőknek, csupán annyit kérnek a klubvezetők, hogy mindenki hozzon magával egy labdát, amit majd a csapatok bemutatása után dobhatnak a pályára. A labdákat összegyűjtik, és győri óvodáknak, valamint iskoláknak ajánlják fel. Igazán nemes cselekedet. Biztos vagyok benne, hogy Fűzy Ákos és Tapodi Péter is nagyon büszke lenne az UNI Győrre.

Korábban írtuk:

Kapcsolódó témák: #kosárlabda | #megemlékezés | #UNI Győr |