Meghódította a világot a fekvenyomó házaspár

Szerző és fotó: Németh Boglárka
2023.03.02. 14:25

Molnár Csaba és Molnár Erika nem csak a magánéletben élnek harmonikus kapcsolatban. A ménfőcsanaki páros mindkét tagja ugyanis fekvenyomásban is a dobogó legfelső fokára állhatott fel saját kategóriájában jó néhányszor. Csaba civilben motorokat javít, de személyi edzéssel is foglalkozik, továbbá kilencszeres világbajnok. Élete párja egy éve döntött úgy, hogy kipróbálja szerelme sportját és azóta saját kategóriájában szerzett már világ-, Európa- és magyar bajnoki címeket is.

A nem mindennapi házaspár jövő héten az Egyiptomi Világkupán döntene újabb csúcsokat, stábunk pedig egy közös edzésre is elkísérte őket. “Vasárnap hajnalban indulunk Egyiptomba, ez egy világkupa lesz, kétféle kategóriában is versenyzünk. A célunk az, hogy nyerjünk, reméljük sikerülni fog” – számolt be a sportlegenda, Molnár Csaba, aki erősen motiválta feleségét abban, hogy ő is kipróbálja magát a fekvenyomásban.

Erika tavaly tavasszal kezdte, nyáron már versenyzett, mostanra pedig rengeteget fejlődött. “A legelső edzésen Csabi 35 kg-ot rakott fel nekem, nem mondom, hogy könnyű volt, de egy hónappal később már 37,5 kg-ot tudtam kinyomni. Most értem el az eddigi legnagyobbat, 67,5 kg-ot nyomtam fekve, ha azt vesszük, a 30 kilós fejlődés nem egészen egy év alatt elég jelentős az én súlykategóriámban” – fejtette ki Molnár Erika. 

Férje, Csaba is készül az újabb megmérettetésre, kategóriájában a saját maga által felállított világcsúcsokat dönti meg. Felszerelésben 300 kg kinyomása a cél.

Ez egy equipment kategória, ez 1, 2 illetve 3 rétegű ruházatot jelent, a laikusok számára talán azt tudnám mondani, hogy olyan, mint egy kényszerzubbony, sajnos néha úgy is érezzük magunkat benne. Egy picit segít a nyomásban, de egy teljesen más technika kell hozzá és ezáltal mondjuk én, aki 200-as nyomó vagyok raw-ban, így olyan 270-280 kg-ot tudok kinyomni. Ha úgy vesszük könnyíti a nyomást, ha úgy vesszük nehezíti, de mindenképpen egy teljesen más technika, amit ez igényel.”

Csaba azt mondja: mindig vannak mély pillanatok, de Erikával folyamatosan motiválják egymást. “Eddig jó volt, hogy versenyeztem, bajnok lehettem. Most már borzasztó jó, hogy mindketten bajnokok vagyunk és együtt versenyzünk, célszerű is bevallom, hiszen, ha több napra elmegyünk egy világversenyre, akkor nem csak arról szól a történet, hogy „a Csaba így, a Csaba úgy”. Ezt most már ketten tehetjük, együtt készülünk, együtt várjuk a verseny kezdetét. Nagyon jó érzés, amikor a férj és a feleség nem csak a magánéletben, hanem a sportban is együtt tud lenni és ha sikerek is vannak, az nagyon jó. Szeretném őt motiválni, talán tudom is, de ő engem borzasztó módon motivál. Miatta nyomok, miatta akarok nyerni, hogy büszke legyen rám.”

Erikát Csaba hatszoros világbajnokként a dobogó legfelső fokáról kérte meg. A közös sportszenvedély pedig még inkább erősíti a köztük lévő kapcsolatot. “Csaba nagyon motiváló személy, meg a versenyek is azok, hogy látjuk mindenkin a fejlődést” – hangsúlyozta Erika. 

A páros tehát Egyiptomban is világcsúcsokat döntene, a versenyzés pedig folytatódik. Idén számos helyre utaznak még, a nyári Európa- és az őszi világbajnokság is a célok között szerepel. 

Kapcsolódó témák: #fekvenyomás | #Győr+ TV | #házasság | #híradó | #Ménfőcsanak |