Európa-kupa, Győr 2021

Meggyőző játékkal, fontos győri győzelem

Fotó: O. Jakócs Péter
Győr+
2021.01.21. 18:37

Él a továbbjutás esélye a legjobb tizenhat közé, miután az UNI MÉLY-ÚT megnyerte második meccsét ukrán riválisa ellen.

A török Kayseri elleni keddi nyitómeccset követően csütörtökön délután az ukrán BC Prometey ellen lépett pályára az Európa-kupa győri „A-csoportjában” az UNI Győr MÉLY-ÚT.

A tét nem volt kicsi, hiszen amennyiben a Győr szerette volna életben tartani továbbjutási esélyeit a legjobb tizenhat közé, mindenképpen hoznia kellett ezt a találkozót.

Ennek megfelelő kezdéssel és Mompremier két duplájával jól kezdődött számunkra a találkozó (0-4). A következő percekben kiegyenlített játék következett, majd bő három perccel az első negyed vége előtt megrázta magát az UNI MÉLY-ÚT, és jó kosárlabdával tízpontos előnyt alakított ki az első tízperc végére (16-26).

A folytatásban az ukrán bajnok szisztematikus játékkal megkezdte hátránya lefaragását, és alig hat perc alatt három pontra fel is jöttek. Mielőtt ennél is nagyobb baj történt volna, Török triplája fújt a mieinknél ébresztőt, mindenki hozzátette a magát, így a nagyszünetre 14 pontos hazai vezetéssel vonultak a csapatok.

A szünet után a Prometey igyekezett gyorsítani a játékot, szerencsére azonban jó néhány pontatlanság csúszott a játékukba, így tíz pontnál nem tudtak közelebb férkőzni az UNI Győrhöz. Sőt! Egyebek közt Weninger jó védekezésével, Török kitűnő átadásaival és Dubei Debóra kosaraival kimondottan tetszetős kosárlabdát mutatott be Iványi Dalma csapata, így a záró felvonás előtt magabiztos, 25 pontos vezetést könyvelhetett el (41-66).

BC Prometey (ukrán) – UNI Győr MÉLY-ÚT 56-83 (16-26, 19-23, 6-17, 15-17)

A vége aztán nem kevesebb, mint 27 pontos győri siker lett, a mostani pontaránynak pedig különös jelentősége lehet majd a továbbjutásnál. A Győr számára az volna kedvező, ha a ma esti másik találkozón a Szekszárd megverné az UNI Győrt kedden legyőző török Kayseri együttesét.

Tekintse meg a mérkőzésen készült képgalériánkat!

A torna további programja:

Csütörtök (január 21.):

20.30 óra: Bellona Kayseri (török) – Atomerőmű KSC Szekszárd

Péntek (január 22.)

17.00 óra: Bellona Kayseri (török) – BC Prometey (ukrán)

20.30 óra: Atomerőmű KSC Szekszárd – UNI Győr MÉLY-ÚT

A találkozókat a Digi Sport1 televíziós csatorna élőben közvetíti.

A győri A-csoport első két helyezettje továbbjut az Európa-kupa legjobb tizenhat csapata közé.

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #Győr | #kosárlabda | #UNI-Győr MÉLY-ÚT |