Európa-kupa, Győr

Megkezdődött a győri kosárlabda Európa-kupa

Fotó: O. Jakócs Péter
Győr+
2021.01.19. 18:49

A török Kayseri ellen mutatkozott be az UNI Győr MÉLY-ÚT a győri rendezésű tornán.

A magyar bajnokságban kiválóan szereplő, és második helyen álló UNI Győr MÉLY-ÚT együttese a nemzetközi porondon is megméretteti magát ezekben a napokban, méghozzá a FIBA Európa-kupa A-csoportkörében, január 19-23. között a győri egyetemi sportcsarnokban (zárt kapuk mögött). A torna nyitómérkőzését kedden 17 órától a mieink a török Kayseri ellen játszották.

Győri kosárral indult útjára a torna és a mérkőzés, és az UNI Győr őrizte is az előnyét a pályával ismerkedő törökökkel szemben. 12-12-nél, majd 17-17-nél volt egyenlő az állás, ám az első negyed végén 21-17-es magyar vezetéssel mentek pihenőre a csapatok.

A folytatásban aztán próbálta magát megrázni a Kayseri, amitől harcosabb és kapkodóbb lett a játék, mindkét oldalon több eladott labdával. A Győrt Kiesel vitte a hátán ezekben a percekben, aki a félidőre tizenhárom pontig jutott. 40-38-as állással vonulhattak a nagyszünetre a csapatok.

A harmadik felvonásban aztán egy teljesen más Kayseri jött ki a pályára, ráadásul a vendégeknek minden összejött, amit elterveztek. Hamar átvették az irányítást, és négy perc alatt kilenc ponttal elhúztak (41-50), majd meg sem álltak a tizennégyes különbségig (43-57). A játékrész végén négy büntetővel ismét csak Kiesel hozta vissza a Győrt tíz pont környékére (49-61).

UNI Győr MÉLY-ÚT – Bellona Kayseri 72-86 (21-17, 19-21, 9-23, 23-25)

A játék képe ezután sem változott, legfeljebb annyiban, hogy a törökök a biztos vezetés tudatában egyre felszabadultabban kosárlabdáztak. Hat és fél perccel a találkozó vége előtt először állt be a húszpontos különbség a felek között: 53-73.

Aztán a bő előny tudatában kicsit kiengedtek a vendégek, így többek között Dubei Debóra kosaraival jött közelebb az UNI MÉLY-ÚT. A végén azonban így is magabiztos, 14-pontos török siker született: 72-86.

A csoportból az első két helyezett jut tovább, és folytathatja az Európa-kupa legjobb tizenhat csapata között.

A további program: Győr, Egyetemi Sportcsarnok (zárt kapuk mögött)

Kedd (január 19.):

20.30: Atomerőmű KSC Szekszárd – BC Prometey (ukrán)

Csütörtök (január 21.):

17.00 óra: BC Prometey (ukrán) – UNI Győr MÉLY-ÚT

20.30 óra: Bellona Kayseri (török) – Atomerőmű KSC Szekszárd

Péntek (január 22.)

17.00 óra: Bellona Kayseri (török) – BC Prometey (ukrán)

20.30 óra: Atomerőmű KSC Szekszárd – UNI Győr MÉLY-ÚT

A találkozókat a Digi Sport1 televíziós csatorna élőben közvetíti.

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #kosárlabda | #sport | #UNI-Győr MÉLY-ÚT |