Második vb-döntőjére készülhet Kopasz Bálint Duisburgban

Szigeti Sándor Fotó: MTI
2023.08.26. 17:57

Egyéniben 500 méteren már világbajnok, párosban pedig címvédésre készülhet a németországi kajak-kenu világbajnokságon a Graboplast Győri VSE olimpiai bajnok kajakosa.

Amint arról beszámoltunk, az idei évben mindösszesen három hetet tudott együtt készülni a Nádas Bence – Kopasz Bálint duó, ez azonban nem akadályozta meg a párost abban, hogy a mai középfutamból a második helyről továbbjutva ne kvalifikálják magukat az 500 méteres fináléba.

A mostani a duisburgi vb-n Bálint az egyesek között 500-on már szerzett egy fantasztikus világbajnoki címet, Nádas Bence pedig négyes hajó tagjaként 1000 méteren gyűjtött be egy bravúros vb-ezüstöt. A döntőben kiderül, a két klasszis sportolónak mennyi tartaléka maradt még, és a rövid közös munkával, képesek lesznek-e újabb bravúrra. A szám címvédői mindenesetre ők, a szövetség pedig kvótát vár tőlük ebben a számban a párizsi olimpiára.

 “Egy fokkal talán jobban sikerült ez a pálya, mint az előfutam, több energiát tudtunk leadni. Örülök, hogy döntőbe jutottunk és remélem, hogy holnap tudunk hozni egy tavalyi formát” – fogalmazott Nádas.

“Remélem én is, hogy a fináléban úgy indítjuk majd meg a hajót az utolsó kétszázon, mint a halifaxi vb-n vagy a tavalyi Eb-n” – tette hozzá Kopasz.

Ami az olimpia programjában nem szereplő számokat illeti: Balla Virág és a Takács Kincső, Hajdu Jonatán duó remek versenyzéssel megnyerte futamát C-1, illetve vegyes C-2 500 méteren.

A vasárnapi zárónapon 12 A-döntőt rendeznek a vb-n, tízben lesz magyar hajó. A 200, 500 és 1000 méteres, valamint 500 méter vegyes döntők 11.28-kor kezdődnek.