Magyar labdarúgás

Már labdával edz Szimcso Viktor

Fotó: eto.hu
Győr+
2020.05.26. 20:19

Szépen halad Szimcso Viktor felépülése, aki több mint 8 hónapja szenvedett súlyos térdsérülést. Jelenleg Kovács Tamás erőnléti edzővel készül, aki beszámolt nekünk Viktor állapotáról és a további lépésekről a teljes gyógyulás felé. – írja az ETO hivatalos honlapja.

Úgy tűnik, semmi sem állíthatja meg Szimcso Viktort, aki a hétfői esős délelőttön is kitartóan edzett Kovács Tamással. Viktor nem titkolta, már nagyon vágyik vissza a pályára, és szeretne minél hamarabb a csapattársaival közösen készülni.

Szimcso konditermi bemelegítés után jött ki hétfőn a pályára, és a nyirkos, esős idő ellenére teljes erővel vetette bele magát az edzésbe.

Viktorral edzés után beszélgetett az eto.hu munkatársa: „Nagyon örülök, hogy végre elkezdhettem a labdás edzéseket, és boldog vagyok, hogy ilyen hosszú idő után még ha külön is, de újra egy pályán edzhetek a csapattal. Jól érzem magam, néha egy kis fáradtságot érzek a térdemben, de már mindenféle mozgást tudok végezni. Nagyon várom már, hogy újra a csapattal készülhessek, remélem, minél hamarabb elérünk oda is. – mondta.

Fotó: eto.hu

Viktor edzéseit Kovács Tamás, a felnőtt csapat erőnléti edzője vezeti, aki a fokozatosság elvét szem előtt tartva igyekszik a játékost újra 100 százalékos állapotba hozni.

Elmesélte, hogy zajlott Szimcso Viktor eddigi rehabilitációja és mik a következő lépések.

Kovács Tamás: „A sérülés szeptemberben történt, a műtét után Viktor hónapokon keresztül gyógytornázott Radó Krisztivel, aki első lépésben visszaállította a térdének a mozgástartományát, majd a combizom megerősítése következett. Ez hosszú hónapok munkájának eredménye, melynek végén Viktor futópadon elkezdhetett futni. Krisztitől úgy vehettem át, hogy minden funkciója megfelelő volt, és elkezdhettünk a pályán dolgozni. Itt első körben egyenes vonalú futás szerepelt a programban, majd fokozatosan emelve a terhelését el kellett jutni oda, hogy oldalirányú munkát, irányváltásokat tudjon végezni. Ezekben kellett folyamatosan előre lépnünk, és emellett labdás, technikai gyakorlatokat is végezni, hogy később a pályán ezzel se legyen probléma.

Fotó: eto.hu

Jelen pillanatban ott tartunk, hogy Viktor minden intenzitáson és irányban tud dolgozni, minimális diszkomforttal. Két hét múlva szeretnénk megcsinálni azokat a teszteket, amik szükségesek ahhoz, hogy visszatérhessen a csapatedzésekre, de amikor ez megtörténik, akkor is korlátozásokkal kell visszaintegrálni a csapatba. Először nem ütközhet a társaival, fokozatosan térhet vissza a párharcokba és a teljes edzésbe, azt követően, ha edzőmérkőzések következnek, akkor csökkentett meccsperccel kell eljutni oda, hogy a teljes mérkőzést is bírja. Remélhetőleg továbbra is nagyobb probléma nélkül tudjuk folytatni a rehabilitációt, és Viktor minél hamarabb újra a csapat rendelkezésére állhat. Az új szezon kezdetén már szeretnénk, hogy Viktor tevékeny része legyen a csapatnak.”

Forrás és fotó: eto.hu

Kapcsolódó témák: #Helyi sport | #labdarúgás | #WKW ETO FC |