Szimcso minden segítséget megkap

Győr+
2019.09.19. 15:07

Ahogy arról szerda éjszaka a Győr+ is beszámolt, a WKW ETO FC Győr- Nyíregyháza Spartacus FC mérkőzésen forrtak az indulatok, több futballpályára nem illő jelenet is lezajlott. A hosszabbításban ráadásul Szimcso Viktor is horrorsérülést szenvedett. A zöld-fehér klub most közlemény adott ki.

Tegnapi Merkantil Bank Liga bajnoki mérkőzésünkön a Nyíregyháza Spartacus FC ellen a 93. percben, 3-1-es vezetésnél Szimcso Viktor kapott egy labdát az oldalvonal mentén a hazai kispad előtt, az ellenfél részéről Gulyás Máté pedig félreértelmezhetetlen szándékkal, páros lábbal, nem a labdára irányuló mozdulatokkal, méterekről leterítette játékosunkat. Abban a pillanatban tudtuk, nagy a baj, Szimcsot mentő vitte kórházba azonnali kivizsgálásra. Már akkor keresztszalag-szakadásra gyanakodtak az orvosok.


„Ma reggel elvégezték Viktoron a szükséges MR-vizsgálatokat is, amelyek beigazolták félelmeinket. A leleteken tisztán látszik, hogy játékosunk bal térdében elülső kereszt- és belső oldalszalag szakadást szenvedett, valamint leszakadt a porc is. Ez alapján sajnos kijelenthető, hogy Szimcsora körülbelül 8-12 hónap kihagyás vár, és karrierje is veszélybe került. Játékosunkat Dr. Majzik Ernő, az ország egyik térdspecialistája fogja megoperálni hétfőn Siófokon.”– mondta Szimcso sérülésről és állapotáról Soós Imre ügyvezető.

Beigazolódott a sejtés: Szimcso Viktor súlyos sérülést szenvedett
Fotó: eto.hu

A parázs hangulatú mérkőzésen a két kispad között is forrt a levegő, a Nyíregyháza szakmai stábja többször is elhagyta saját technikai zónáját, és az ETO technikai zónájába érve stábunkat lökdösni, sértegetni kezdték. Több sárga- és piroslap is villant, némelyik azért megkérdőjelezhetően.

Sebők Zsolt kapusedző elmondta, a mérkőzés lefújása után már kezdtek lecsillapodni a kedélyek a súlyos belépő miatt, amikor Szpisljak hátulról odalépett hozzá, és ráfogott a nyakára, dulakodni kezdett. Emiatt újabb tömörülés alakult ki, szóváltásba keveredtek, majd mindketten piroslapot kaptak. –„Nem éreztem jogosnak a kiállítást – mondta Sebők, – hiszen a saját technikai zónánkban voltunk, és az ellenfél folyamodott tettlegességhez, ráadásul ő volt a kezdeményező fél. Természetes, hogy én is reagáltam.”

„Az első kiállítás előtti szituációnál az ellenfél másodedzője elhagyta a technikai zónáját, és ordenáré módon, üvöltözve szidalmazott engem és a szakmai stábunkat” – mondta Boér Gábor, az ETO vezetőedzője. –„Nem is értem a kifakadását, hiszen egy csúnya nyíregyházi belépő után tette mindezt, és természetesen a mi kispadunk sem hagyta szó nélkül a történteket. Hozzá kell tenni, hogy közülünk egyetlenegy stábtag sem hagyta el a technikai zónát, de nyilván nem tudtuk megőrizni a higgadtságunkat. Sajnos Makra Zsolti áldozatául esett a provokációnak, és így őt is kiállította a játékvezető.

A második szituációnál nagyon távol voltam – szerencsére-, így nem is láttam pontosan, hogy mi történt, de ahogy a kollégáimtól értesültem, szintén hasonló koreográfia zajlott le, vagyis az ellenfél vezetőedzője átjött a technikai zónánkba, és ott dulakodni kezdett Sebők Zsoltival. Mindezt egy olyan jelenet után, amikor az ellenfél játékosa szándékosan megrúgta Szimcso Viktort. Nehéz ilyen esetekben higgadtnak, nyugodtnak maradni, pláne úgy, hogy közvetlen közelről láttuk ezt a horror sérülést. Fontosnak tartom még elmondani, hogy olyan vádakkal illetni az ellenfél csapatát, stábját, ami nem megalapozott, óriási felelőtlenség és tiszteletlenség. Szeretnénk túllépni a történteken, és ezzel lezárni a ránk vonatkozó részt”. – mondta Boér Gábor az incidensekkel kapcsolatban.

A WKW ETO FC Győr csapata, szakmai stábja és vezetősége várja az MLSZ Fegyelmi Bizottságának döntését.

Bízunk benne, hogy az incidens súlyosságának megfelelő ítélet születik. Tudjuk, hogy egy súlyosan elmarasztaló ítélet sem hozza vissza Viktort a pályára, ennek ellenére úgy gondoljuk, példát kell statuálni, hogy ilyen brutális eset soha többet ne fordulhasson elő.

A csapat, klub dolgozói egy emberként szurkolnak Szimcso Viktor mielőbbi felépüléséért, nagyon várjuk vissza a pályára! Addig is gyógyulásához, rehabilitációjához mindenben segítséget nyújtunk, a szükséges feltételeket biztosítjuk, hogy neki semmi másra ne kelljen koncentrálnia, csak a minél gyorsabb felépülésre és a visszatérésre. – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó témák: #Helyi sport | #labdarúgás | #WKW ETO FC |