Tájfutó bajnokságok

Közel 1300 futó érkezik Győrbe

Fotó: Mekli Fotó, Komlós Ádám
Ficsór Dávid
2021.09.13. 14:43

Győrben rendezik hétvégén a tájfutó Rövidtávú Országos Bajnokságot és a Sprint Váltó Országos Bajnokságot, valamint a Magyar Honvédség Tájfutó Bajnokságát és világranglista futamokat is, hangzott el a belvárosban rendezett hétfői sajtótájékoztatón.

Az esemény a Veszprémi Honvéd Sportegyesület szervezésében valósul meg, a győri, a veszprémi önkormányzatok, valamint a Győri Egyházmegye és a Magyar Honvédség támogatásával.

A rendezvény fővédnöke Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter; védnökei: Dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere, Porga Gyula, Veszprém polgármestere és Óvádi Péter veszprémi országgyűlési képviselő.

A két napos sportrendezvényre Győrbe érkezik csaknem 1300 sportoló és több száz fő kísérő az ország minden tájáról, akik két napon keresztül, 3 futamon döntik el a bajnoki címek sorsát.

A megmérettetésen női-férfi kategóriákban 10 éves kortól egészen 90 éves korig versenyeznek fiatalok és idősek. A világranglista futamra több neves külföldi sportolót is várnak.

A nevezők és az őket kísérők közel 1000 vendégéjszakát töltenek pénteken és szombaton este Győrben és környékén.

Bárki kipróbálhatja magát a versenyen, hiszen rendeznek nyílt, lakossági kategóriát is a hétvégén, melyre szükséges előzetesen regisztrálni. (www.e-nevezes.hu)

A kuriózumnak számító élő közvetítés mellett egy LED falon követhető lesz a futók helyzete a GPS koordináták alapján. A szervezők elmondták, mozgalmas lesz a hétvégén Győr belvárosa, különböző útszakaszokon lesznek forgalomlassítások is. Fontos azonban kiemelni, hogy nem tömegfutóverseny lesz, 1-2 perces csúsztatásokkal indulnak majd a sportolók.

Az egyéni és nyílt versenyek központja a Dunakapu tér lesz szombaton, így a hagyományos termelői piac erre a napra a Tarcsay útra költözik. A vasárnapi váltóverseny központja az Aranypart I-en lesz. Forgalomlassításokra szombaton a Radnóti, Erkel utcában és a Bercsényi ligetben kell számítani, a Belvárosban pedig a Dunakapu tér, a Káptalandomb és a Széchenyi tér környékén találkozhatunk futókkal.

Győrben 70 helyen állítanak fel tájfutó bójákat, ezek a verseny ellenőrzőpontjai. A szervezők kérik a lakosokat, hogy a megmérettetés ideje alatt ne mozdítsák el a helyükről ezeket.

Galéria: Mekli Fotó, Komlós Ádám

Kapcsolódó témák: #egészség | #futás | #Győr+ TV | #sport | #tájfutás |