Jégkorong

Koronavírus: elmaradnak a győri hokicsapat soron következő meccsei

Fotó: Vig Norbert
Szigeti Sándor
2022.01.04. 18:13

Teljes leállás van a felnőtt csapatnál, az edzéseket sem tartják meg. A keret érintett tagjai szerencsére csak enyhe tüneteket produkálnak.

A klub hivatalos Facebook oldalán jelent meg ma délután a tájékoztatás, miszerint a most vasárnapi, a Dunaújvárosi Acélbikák elleni mérkőzést követően a csapaton gyorstesztet végeztek, ami alapján másnap az egész csapat PCR teszten vett részt.

A vizsgálaton kiderült, hogy az UNI GYŐR ETO HC legénységének túlnyomó többsége covid pozitív. Így sem a mai miskolci, sem az elkövetkező 3 romániai mérkőzésen nem tudnak kiállni a fiúk. Erről hivatalosan is értesítette a csapat a Magyar Jégkorong Szövetséget.

Ladányi Balázs, az UNI UNI GYŐR ETO HC vezetőedzője a Győr Plusz megkeresésére elmondta: jelenleg 17 játékosnak pozitív a tesztje, és a stábból is többen érintettek, szerencsére azonban mindenki jól van, és a csapat tagjai csak enyhe, nátha-szerű tüneteket produkálnak.

„Tíz nap a karantén, de amennyiben lehetőségünk lesz rá, jövő hét elején vagy közepén szeretnénk egy laboratóriumi vizsgálatot is csináltatni, hogy lássuk, pontosan hogyan állunk. Addig teljes leállás van a felnőtt csapatnál, az edzések is elmaradnak, semmilyen egészségügyi kockázatnak nem tesszük ki a keret és a szakmai stáb tagjait. A mostani pozitív mintaadásokban nem érintett felnőtt játékosok a junior csapattal készülnek.” – tette hozzá a szakember.

Az UNI GYŐR ETO HC ma este DVTK Jegesmedvék vendégeként szerepelt volna Miskolcon, ezt követően pedig egy erdélyi túra várt volna a csapatra. Ha nem lesz változás, jelen állás szerint a gárda legkorábban január 14-én, vagy január 16-án állhat majd ismét jégre.

Kapcsolódó témák: #jégkorong | #koronavírus | #Uni Győr ETO HC |