Kórházba kellett szállítani a győri kajakost

Szigeti Sándor Fotó: Szlovén Kajak-Kenu Szövetség
2023.06.29. 13:25

Baleset érte a krakkói Európa Játékokon szereplő Rácz Koppányt, aki ma a párizsi kvótáért szállt volna harcba Lengyelországban.

A kiváló győri szlalomkajakos csütörtökön délelőtt állt volna rajthoz, ám egy nem várt esemény sajnos közbeszólt:

A verseny előtti edzésen éppen a pálya felső szakaszán jöttem lefelé, amikor nekiütköztem az egyik tereptárgynak. Erős fájdalmat éreztem, megpróbáltam egy eszkimófordulóval kikerülni a csávából, de az egyik karom csak lógott lefelé, használhatatlan volt. Két szintet vitt lefelé magával a víz, míg végül egy kézzel a partra evickéltem a szélvészgyors sodrásból” – idézte fel a történteket a Győr+ Médiának a Graboplast Győri VSE profi raftingosa.

Kiderült, hogy a vállam ugrott ki, amit az egyik orvos már rögtön a parton a helyére tett. Ezután kórházba szállították, ahol megröntgeneztek. Az orvosok azt mondták, hogy a vállam szerencsére nem tört el, mert akkor tényleg nagy lenne a baj. De így is egy-másfél hónapos kihagyás vár rám. Hétfőn Magyarországon még egy MR-vizsgálatot is elvégeznek” – tette hozzá Koppány.

A sérülés azért is fájó, mert a mostani verseny a 2024-es párizsi olimpiai egyik válogatóversenye volt. Már csak szeptemberben lesz lehetőség kvótaszerzése, ez az egy esélye maradt a fiatal magyar tehetségnek. Koppány erre azonban a rá jellemző lazasággal és fiatalos lendülettel csak annyit mondott: „Nem kell izgulni, Londonban megszerzem az olimpiai kvótát!”

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #baleset | #Győr | #kajak-kenu |