Győri kajakszlalomosnak is szoríthatunk az Európa Játékokon

Szigeti Sándor Fotó: Szlovén Kajak-Kenu Szövetség
2023.06.28. 11:21

Rácz Koppány, a Graboplast Győri VSE versenyzője néz szembe a félelmetes zuhatagokkal és a szélvészgyors kanyarokkal.

Kérdésünkre Koppány elmondta: nem ismeretlen számára a mostani lengyel pálya, szinte minden évben van nemzetközi verseny rajta, áprilisban pedig éppen itt készült közösen a szlovén válogatott legjobbjaival:

Április óta néhány dolgon már változtattak, biztos vagyok benne, hogy nem könnyítik meg a dolgunkat, ezért izgatottan várom a pályakitűzést és a holnapi rajtot. Hatvannyolc fős a mezőny, a középdöntőbe mindenképpen szeretnék bekerülni. Nehéz feladat lesz, de nem lehetetlen. Egy jó menet és egy kis szerencse is kell hozzá” – fogalmazott a junior Európa Kupa arany- és ezüstérmes raftingos.

Az idei évem eddig jól sikerült, a felkészülés rendben zajlott, jól mentek az edzések. Egész télen Ljubljanában készültem, most pedig igyekszem a legjobb formámat hozni. Remélem, nehéz pályát jelölnek ki a szervezők holnapra, ami a legjobbakat is próbára teszi” – tette hozzá a Szlovéniában élő, de 2019 óta már győri színekben versenyző sportoló, aki a korosztályos szlalom Eb-n és vb-n is képviseli a magyar színeket

Rácz Koppány csütörtökön délelőtt 10 órakor rajtol hajójával a Krakkói Európa Játékokon.

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #Európa Játékok | #Győr | #kajak-kenu |