Kivételes izgalmak és sikeres rendezés a győri egyetemi jégkorongkupán

Győr+
2023.11.13. 11:09

Másodszor rendezte meg a Széchenyi Egyetem a University Of Győr Hockey Cup-ot, amely mostanra az EUHL rendezvények közé beépülve nem csak egy 4 csapatos megmérettetés, hanem a mérkőzések eredménye része a bajnokságnak is.

Idén is a legmagasabb szinten képviseltette magát az EUHA, azaz a liga vezetése. Frantisek Sadecky alelnök és Peter Spankovic főtitkár sajnos nem a házigazdáknak adhatta át a tornagyőzelemért járó kupát, de elismerően nyilatkoztak a csapat teljesítményéről, a szervezésről és a lebonyolításról is.

Igazán kiélezett küzdelmeket láthatott a közönség, a 3 napos rendezvény utolsó mérkőzésének utolsó másodpercéig kérdéses volt a bajnoki kupa helye, melyet végül a kassai Spartacus Egyetem csapata szerzett meg.

A torna végeredménye:

  1. University Spartacus (6 pont)
  2. UHT Sabers Oświęcim (5 pont)
  3. Sapientia U23 (4 pont)
  4. UNI GYŐR ETO HC (3 pont)

A University Of Győr Hockey Cup II. 6 mérkőzéséből 3 volt győri érdekeltségű és mind a háromról elmondható, hogy a nézőket szórakoztató, látványos mérkőzéseket hozott. Jó volt látni, hogy három egymást követő napon is minden győri meccsen többszáz ember szurkolt a csapatnak – ezt már Boros Péter az egyetemi csapat sportigazgatója nyilatkozta, aki büszke arra, hogy a csapatok pályán nyújtott teljesítményén túl a rendezvény, mint a város egyik nemzetközi egyetemi eseménye is sikeresen zárult.

„Bár a győri Jábor Bendegúz az utolsó mérkőzésen orrtörést szenvedett és egy korábbi meccsen a Kassa egyik játékosát agyrázkódás gyanúja miatt kórházban kellett megvizsgálni, ezeket leszámítva egy igazán sportszerű, de férfiasan kemény, utolsó pillanatig nyílt és becsületes, minőségi jégkorong költözött a három nap alatt a Győri Jégsport Központba.”

Hasonlóként látja a jövőképet Szombati-Serfőző Eszter az UNI GYŐR ETO HC csapatát fenntartó egyetemi vállalkozás az Uni Pro sport Kft. ügyvezetője is, aki maga is végigizgulta a csapat mérkőzéseit és öröm az ürömben, hogy legalább a torna legjobb játékosának járó díjat a győri csapat kapitányának, Madácsi Benedeknek adhatta át a kupa végén. Úgy fogalmazott: „bár nem sikerült a tavalyihoz hasonlóan itthon tartani a kupát, de nincs okuk szégyenkezni a fiúknak a pályán látott teljesítmény alapján.

Jó volt bezsebelni az EUHL vezetőinek dicséretét is, amelyben elismerték a Széchenyi Egyetem csapatát mind a jégen, mind a jégen kívül végzett munkájáért. Tárgyaltunk a vezetőkkel a jövőbeni lehetőségekről is és komoly lehetőséget látunk abban, hogy akár a tengeren túlról is érkezzenek a jövőben a győri egyetemre tanulni vágyó sportolók. Így nem csak a magyar, hanem akár egy kanadai jégkorongozónak is nyitva állhat az a lehetőség, hogy a minél magasabb szintű sportkarrier mellett piacképes egyetemi diplomát szerezzen úgy, hogy közben nem kell befejeznie a jégkorongot.”

Forrás: UNI Győr ETO HC

Kapcsolódó témák: #Győr | #jégkorong | #Széchenyi István Egyetem |