Olimpiai Sportpark

Két rekord már megvan a háromból!

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2021.12.02. 17:43

A profi női-, illetve a profi férfi evezősök csütörtök délután megdöntötték 24 órás és a 12 órás szárazföldi evezés Guinness Rekordját az Olimpiai Sportparkban. A civil résztvevőket azonban egészen szombaton este 8-ig várják, hogy a harmadik rekordkísérlet is sikeres legyen.

Dr. Dézsi Csaba András polgármester és Radnóti Ákos alpolgármester is nyilatkozott az eseményről a Győrplusznak:

Győr mindig is sportos város volt, és nagyon úgy tűnik, ismét megmutatjuk ezt. Fantasztikus eseménynek vagyunk a részesei a GYAC szervezésében, hiszen az ilyen rekordkísérletek mindig az összefogást és az összetartozást erősítik. Nagyon sokan jönnek, mindenféle szakmák képviselői csoportosan jelennek meg, öröm itt lenni!” – mondta el dr. Dézsi Csaba András, miután teljesítette a 750 méteres távot.

Jó látni, hogy ennyien vannak itt az Olimpiai Sportparkban, hiszen ez a létesítmény többek között azért épült, hogy Győrben is minél többen sportolhassanak ilyen nagyszerű rendezvényeken Nagyon köszönjük mindenkinek, aki eljött! Külön öröm, hogy ennyi fiatalt sikerült bevonni a programba, hiszen közös cél, hogy minél többen sportoljunk” – tette hozzá Radnóti Ákos sportért is felelős alpolgármester, aki ugyancsak kivette a részét a rekordkísérletből.

„A profik között a lányok 24 órás és a fiúk 12 órás versenyén ezekben a pillanatokban sikerült a rekorddöntés, a tervezett három rekordkísérletből tehát kettő már megvan. A lányok egyébként csak azért eveztek többet, mert a fiúk már jelenleg is tartják a 24 órás rekordot, e mellé szerették volna megszerezni a 12 órás csúcsot is” – emelte ki Papp Oszkár, az eseményt szervező Győri Atlétikai Club elnöke.

Azonban az utolsó, egyben a harmadik rekordkísérlet, amelyhez egy hét alatt 10.000 ember részvétele szükséges, még nincs meg, így Győr polgármestere zárásként arra biztatott mindenkit, hogy csatlakozzon a felhíváshoz: „Szombaton este nyolc órakor ér véget a harmadik rekordkísérlet, arra bátorítom a győrieket, hogy jöjjenek, és döntsük meg együtt a harmadik Guinness-rekordot is!”

Fotógaléria: Marcali Gábor / MekliZ Fotóstudió

Televíziós szerkesztő: Ficsór Dávid, Németh Boglárka

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #Győr | #rekord | #sport |