Több ezren evezhetnek

Mindenkit várnak a rekordkísérletre

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2021.11.22. 11:31

Különleges rekordkísérlettel vár mindenkit, kortól, nemtől függetlenül Győr városa és a Győri Atlétikai Club november 30-tól december 4-ig, öt napon át az Olimpiai Sportparkban.

A főszerepet a vállalkozó kedvű jelentkezők és egy különleges sporteszköz, az ergométer kapja, utóbbiból eddig soha nem látott mennyiség lesz egyszerre egy helyen: 80 gép áll rendelkezésre a szárazföldi evezéshez. Csak összehasonlításképpen, egy Európa- vagy világbajnokságon általában 20 ilyen eszközt használnak.

A szervezők három csúcsdöntést céloztak meg. Kettőben 24 órán át tart a verseny, 24 női és 24 férfi résztvevővel, közülük mindenki egy-egy órát evez, és az általuk megtett kilométerek adódnak össze a végén. Az igazi nagy durranás azonban az lesz, amihez bárki hozzáteheti a saját részét úgy, hogy 750 métert húz az ergométeren.

A 750 éves város tiszteletére 750 méter leevezését kérjük azoktól, akik velünk tartanak. Bárki jöhet a legkisebbektől a legidősebbekig, hiszen ez a táv nem okoz gondot senkinek, akár utcai ruhában és cipőben is be lehet ülni az ergométerbe, és 3-4 perc alatt meg is van ez az adag. A cél, hogy minél többen mozogjanak velünk az öt nap alatt, hiszen a rekordnál a legvégén a résztvevők száma lesz a fontos adat.” – mondta el Papp Oszkár, az esemény ötletgazdája.

A program mindennap reggel 8 órakor kezdődik és este nyolcig tart, délelőtt az iskolák diákjait várjuk majd, aztán 13.30-tól jöhet bárki. Ezek a szabályok persze nem kőbe vésettek, hiszen van annyi gépünk, hogy ha valaki csak délelőtt ér rá, természetesen leevezheti a 750 métert akkor is. Előzetes regisztrációra nincs szükség, a rendezvény napjain reggeltől estig az Olimpiai Sportparkban készen állnak a segítőink arra, hogy minden gördülékenyen menjen. Azt szeretnénk, minél többen legyünk, az pedig – úgy gondolom – elég lesz majd motivációnak, hogy együtt tegyünk ebben a különleges évben valami sportosan emlékezeteset”– tette hozzá a GYAC elnöke.

Kapcsolódó témák: #GYAC | #Győr | #mozgás | #rekordkísérlet | #sport |