Ifjú snookertehetséget köszöntöttek

Ficsór Dávid Vig Norbert
2023.02.01. 15:55

Egy világszerte és Magyarországon is feltörekvő sportág 17 éves győri tehetségét köszöntötték szerdán a városházán.

Csaknem egy éve számoltunk be arról, hogy egy fiatal győri srác egy kuriózumnak számító sportágban bontogatja szárnyait. Nagy Erik a snooker sportágban ér el olyan eredményeket, melyekre nemcsak a „szakma”, de a kívülállók is felkapják a fejüket.

A ménfőcsanaki tinédzser a közelmúltban második helyezést ért el a snooker felnőtt magyar bajnokságon, és a korosztályos nemzetközi versenyeken is remekül szerepelt, ezért a Radnóti Ákos sportért is felelős alpolgármester, és Patkás Tamás, Győr parasport-nagykövete szerdán a városházán köszöntötte a fiatal tehetséget.

„Nagyon jó eredmények vannak az utóbbi időszakban Győrben a sport terén. Tavaly már járt nálam és akkor beszélgettünk a jövőbeni tervekről, arról, miben tudnánk segíteni. Az elmúlt évben igyekeztünk támogatni a tehetséges versenyzőt, megpróbáljuk a lehetőségekhez mérten idén is segíteni a karrierjét” – mondta Radnóti Ákos.

Már egy évvel ezelőtt is jól ment a játék Nagy Eriknek, ez alatt az idő alatt is sokat fejlődött. A befektetett munka pedig ezúttal is megtérült, hiszen fiatal kora ellenére remek eredményeket szállított a snookeres. Alig több mint egy hónap múlva elkezdődik a máltai Európa-bajnokság. Erik osztrák edzőjével az utolsó simításokat végzi a nagy verseny előtt.

Második kiemeltként azt várom a megmérettetéstől, hogy a csoportból mindenképp továbbjussak, ha lehet, akkor első helyen. Így könnyebb ellenfeleket kaphatok az egyenes kieséses szakaszban. A realitás a negyeddöntő, de mindent meg fogok tenni, hogy annál tovább is eljussak! Jó formában érzem magam, igyekszem minél többet gyakorolni, várom már a versenyeket!” – hangsúlyozta Nagy Erik.

A 17 tehetséges snooker játékos egy kismegyeri klubban gyakorol, de ha teheti, gyakran jár a fővárosba és a legnagyobb magyar nevekkel játszik gyakorló mérkőzéseket. Az elhivatottságát nem lehet megkérdőjelezni, reméljük, sokszor hallhatjuk még a nevét a jövőben.

Kapcsolódó témák: #elismerés | #siker | #snooker | #sport |