Hosszú út vezetett az újabb világbajnokságig

Szigeti Sándor | Fotó: Ács Tamás
2022.11.22. 11:33

Amint arról beszámoltunk, a győri Ihász Veronika sorozatban másodszor kvalifikálta magát a legrangosabb amatőr darts világbajnokságra. A Győri Darts Club dobója a Győr+ Médiának elmondta: nagyon hosszú év van mögötte, és hónapokba telt, mire visszatalált korábbi formájához.

„A debütáló világbajnokságomon elért 9. helyezés után kicsit úgy éreztem, muszáj bizonyítanom és idehaza mindenki extra teljesítményt vár tőlem el, ami görcsössé tette játékomat, el is maradtak az eredmények” – kezdi a beszélgetést Veronika.

„Fordulatot a második félév hozott, amikorra már csak matematikai esélyem maradt az újabb vb-szereplésre. Ekkor a férjem és a magyar szövetség egy feszes versenynaptárat állított össze a számomra, hogy ranglista pontokat gyűjtve versenyben maradjak. Újra lett előttem határozott cél, és egy csapásra menni kezdett a játék. Hamarosan legyőztem a legnagyobb közvetlen riválisomat, a cseh Jitka Cisarovát, és átvettem tőle a vezetést a WDF kelet-európai ranglistáján. Innentől kezdve már csak arra kellett figyelnem, hogy Jitkát magam mögött is tartsam” – értékelt a kiváló győri dartsos.

Ezek után a most hétvégi prágai nemzetközi verseny lényegében már csak arra szolgált, hogy Veronika bebiztosítsa helyét a vb-n. Sőt, jelen állás szerint úgy tűnik, hogy nem csupán a kelet-európai ranglistán elért első helyezése, hanem az összesített világbajnoki ponttáblázaton jelenleg betöltött 15. pozíciója alapján is ott lesz Angliában.

Az angliai út pontos megtervezéséhez már csak egy, igaz roppant lényeges dolog hiányzik. Ez pedig a világbajnokság időpontja, amelyet eddig furcsa módon még nem tettek közzé a szervezők. Veronika mindenesetre abban bízik, hogy nem ismétlődik meg a tavalyi eset, amikor is a hagyományosan újévkor rendezett világeseményt végül tavaszra kellett halasztani.

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #darts | #Győr | #győri darts klub | #Ihász Veronika |