Újra megcsinálta: Ihász Veronika idén is ott lesz az angliai VB-n!

Szigeti Sándor | Fotó: Ács Tamás
2022.11.20. 13:55

Tavaly történelmet írt, idén folytatja: a Győri Darts Club klasszis dobója sorozatban második alkalommal harcolta ki a világbajnoki részvételt a legrangosabb amatőr darts világbajnokságon!

Ihász Veronika a World Darts Federation (WDF) most hétvégén Prágában zajló ezüst kategóriás versenyén egy ötödik helyezéssel bebiztosította első helyét a szervezet kelet-európai ranglistáján, ami londoni világbajnoki részvételt ér a számára.

Mindez azt jelenti, hogy Veronika immár második alkalommal képviseli majd a magyar és a győri színeket Londonban.

További jó hír, hogy Kovács Patrik, a 25 éves ózdi versenyző szintén kvalifikációt szerzett, így első ízben szintén ott lesz a világ legrangosabb amatőr darts eseményén.

Balázs Gábor, a Magyar Darts Szövetség elnöke Prágából nyilatkozva a Győr+ Médiának telefonon így értékelt: „Éreztük, hogy Veronika képes lehet a tavalyi bravúr megismétlésére, ezért igyekeztünk neki minden támogatást megadni az idei évben is, többek között nagyon sok versenylehetőség biztosításával. Nagyon örülünk Veronika sikerének, és rendkívül boldogok vagyunk, hogy Veronika mellett Kovács Patrikért is szoríthatnak a magyar szurkolók a 2023-as WDF darts világbajnokságon.”

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #darts | #Ihász Veronika | #világbajnokság |