Londonban is varázsolt a győri dartskirálynő

Fotó: Ács Tamás
Szigeti Sándor
2022.04.18. 12:40

Az Eurosport angol szakkommentátorai áradoztak róla, gratulációk és jókívánságok árasztották el a telefonját, hazaérkezésekor a repülőtéren virágcsokorral fogadták – így tért haza a londoni világbajnokságról Ihász Veronika, a Győri Darts Club versenyzője.

Kis híján kiestek a közvetítő állásból az angol sportcsatorna sokat látott szakkommentátorai, amikor Ihász Veronika új női vb-csúcsot felállítva, 164-ről szállt ki és egyenlített a későbbi végső győztes Beau Greaves ellen. A vasutasként dolgozó rábapordányi anyuka első magyarként jutott ki a legrangosabb amatőr dartsvilágbajnokságra. Hazaérkezése után kértük értékelésre:

Az első győztes vb-meccsét megkönnyezte, egy helyütt pedig úgy fogalmazott: a mennyet és a poklot is megjárta.

Így igaz. Volt, hogy komolyabb pánikroham tört rám, levegőt is alig kaptam és rendesen bestresszeltem. Amikor kiérkeztünk Londonba, nagyon nem ment a játék, feszült voltam és ideges. Aztán az első meccsen minden a helyére került. A győzelem után valóban kicsordult egy könnycsepp, hiszen nagyon hosszú út vezetett idáig.

A közösségi média felületeit ellepték a gratulációk. Számított ekkora szeretetre?

Álmomban sem! Hihetetlen érzés, hogy ennyien mellettem álltak és támogattak. A telefonom kis híján felrobbant, annyian üzentek és hívtak. Ezúton is nagyon köszönöm mindenkinek!

A vb-k történetének legmagasabb női kiszállójával exkluzív társaságba került, a meze viszont ott maradt Londonban. Mi történt?

Volt a teremben a szüleivel egy nagyon kedves, down-szindrómás kislány, aki végigszurkolta a mérkőzéseket. Látszott rajta, hogy rajong ezért a sportért. Eldöntöttük, hogy meglepjük a mezemmel, és készítettünk egy közös fotót is. Azt hiszem, a legjobb helyre került az ajándék.

A bevonulózenéje Hevesi Tamás: „Ezt egy életen át kell játszani” című dala volt. Ezek szerint látjuk még világbajnokágon?

Nagyon szeretném, ha így lenne! Fantasztikus érzés volt a sportág őshazájában szerepelni. Az első világbajnokságomat kilencedikként zártam, és úgy érzem, maradt még bennem tartalék.

Kapcsolódó témák: #darts | #győri darts klub | #világbajnokság |