Győri darts bajnok: „Engedtem magamnak egy kis pihenőt”

Szigeti Sándor Fotó: Ács Tamás
2023.07.19. 19:26

Tíz év után először ment nyaralni családjával Ihász Veronika, a Győri Darts Club Európa-bajnoki bronzérmes, világbajnoki kilencedik dobója. A kiváló sportoló azt mondja, szüksége van most egy kis pihenőre.

Magyarország legjobb női dartsosát eredetileg azért hívtuk fel, hogy gratuláljunk neki, hiszen vezeti a World Darts Federation (WDF) legfrissebb kelet-európai ranglistáját és az összesített pontversenyben is bekerült a világ húsz legjobb női amatőr játékosa közé. Mint kiderült, ő azonban ennél többet várt magától:

Őszintén szólva nem úgy ment a játék mostanában, ahogy szerettem volna. Igaz, vezetem még a világbajnoki részvétel szempontjából sorsdöntő kelet-európai ranglistát, de csökken az előnyöm, korántsem lehetek nyugodt. Éppen ezért döntöttünk úgy a férjemmel, hogy engedünk magunknak egy pici pihenőt, és lejöttünk néhány napra Keszthelyre. Szükségem van most egy kis csendre és nyugalomra – mondta el a Győr+ Médiának Ihász Veronika.

A civilben a GYSEV-nél dolgozó dartsos hozzátette: tíz éve óta ez az első családi nyaralásuk, korábban a versenyek miatt egyszerűen nem volt alkalmuk közös pihenésre. A soft (műanyag nyilas) szakágat szinte teljesen elengedte az idei évre, így nem olyan sűrű a versenynaptár:

Abban bízom, hogy a néhány napos szünet után a nyár második felében újra a legjobb formámat hozom, és ismét érdemi munkát tudok beletenni a felkészülésbe. Erre szükség is van, hiszen szeptember elején előbb Szlovéniában, majd Dániában rendeznek nagyon fontos világkupa versenyeket. Bár az elmúlt években is volt rá példa, véget kell vetnem a hullámzó játéknak, ha ott akarok lenni a világbajnokságon. Nem szabad kísértenem a szerencsémet, magabiztos és jó játékkal szeretnék vb-kvalifikációt szerezni” – tette hozzá Ihász Veronika.

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #darts | #Győr | #Ihász Veronika |