Magyar Olimpiai Bizottság

Győrben ülésezett a MOB elnöksége

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2020.11.04. 16:40

A Magyar Olimpiai Bizottság Győrben tartotta elnökségi ülését, amelynek kiemelt témája volt Győr sportja mellett a szervezet új alapszabálya, a december 19-re tervezett ünnepi közgyűlés, illetve a tokiói olimpia.

„Megtiszteltető a számunkra, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége városunkban tartotta ülését, amely Győrnek sportdiplomáciai szempontból is fontos esemény. Beszéltünk arról, hogy sportolóink hogyan tudnak biztonságban felkészülni az olimpiára, lesz-e egyáltalán olimpia. Megkaptuk a megnyugtató választ, lesz, és a felkészülés lehetőségei is biztosítottak. Fontos téma volt az is, hogy milyen sportágfejelsztésre van lehetőség, és hogy a Győri Atlétikai Club kiemelt sportegyesület lehet. A klub különböző szakosztályaiban sokan sportolnak, ez a státusz pedig kiemelt finanszírozással jár” fogalmazott dr. Dézsi Csaba András polgármester.

Fotó: O.Jakócs Péter

Hozzátette, Győr kiemelten figyel a városi sportéletre, hiszen fontos, hogy minél több fiatal sportoljon testi és mentális egészségük érdekében. Mint mondta, a versenysport eredményessége azért is lényeges, mert az élsportolók példaként és motiváló erőként szolgálhatnak a fiatalok számára.

Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke elmondta, szívesen fogadták a polgármester meghívását, aki maga is a MOB tagja mint a Magyar Judo Szövetség alelnöke. Győr fontos bázisa a magyar sportnak, a Magyar Olimpiai Bizottság pedig nem budapesti, hanem országos szervezet, így természetes, hogy a vidéki városokban is ülésezik az elnökség.

Fotó: O. Jakócs Péter

,,Példaértékű az áldozat, amit Győr a sportért tesz, és az a szint, ahogy ez a város megérti a sport fontosságát. Ide érdemes volna tanulni jönni másoknak is” fogalmazott a MOB elnöke. Hozzátette, a nap folyamán aktuális ügyekben hoztak döntéseket, és természetesen a fókuszban a tokiói olimpia állt. „Kérdőjelek vannak az olimpiával kapcsolatban, de nem arról, hogy megrendezik-e jövőre a nyári játékokat. Úgy készülünk mi, a győri sportolók, úgy készül Japán, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság is, hogy 2021. július 23-án fellobban az olimpiai láng Tokióban” – zárta szavait Kulcsár Krisztián.

Televíziós szerkesztő: Kárpát Zsolt

Galéria: O.Jakócs Péter és Marcali Gábor

Kapcsolódó témák: #GYAC | #Győr+ TV | #híradó |