Győrben küzdenek a jövő asztaliteniszezői

Kárpát Zsolt
2023.04.15. 15:56

Háromnapos nemzetközi utánpótlás asztalitenisz verseny házigazdája Győr. A Reménységek Kupán 6 ország 100 versenyzője indult.

A Club Aréna csarnokában megállás nélkül játszották az asztaloknál a meccseket. A nemzetközi asztalitenisz kupa pénteken kezdődött és vasárnapig tartanak az események. Három korcsoport legjobbjai érkeztek Győrbe.

„A legkisebbek versenyeztetése egy nagyon fontos feladat, hiszen ilyenkor adjuk meg a versenyzéshez szükséges alapokat. Nálunk a legkisebbek az U11-esek. De az U13-as korcsoportban már Európa bajnokságot rendeznek. Ez a kupa kapcsolódik a reménységek programhoz, ami arról szól, hogy az utánpótlás korosztályú versenyzők akár nemzetközi tornákon is elindulhassanak” – mondta Vígh Zsolt. A verseny főszervezője hozzátette, ifjabb Péntek Gábor a győriek fiatal tehetsége az első napon a legjobb 8 közé jutott, ami kiváló eredmény. 

„Jó látni, hogy ilyen jó körülmények között játszhatnak a Club Arénába a fiatal asztaliteniszezők„ – emelte ki Radnóti Ákos többek között a sportért is felelős győri alpolgármester.

Győrben is kiemelten foglalkozunk az asztalitenisszel, támogatjuk a jövő reménységeit, együttműködve az asztalitenisz szövetséggel. Ezzel az a célunk, hogy kedvet kapjanak a fiatalok az asztaliteniszhez” – mondta el a Győr+ Médiának Radnóti Ákos.   

Galéria: Ács Tamás

Kapcsolódó témák: #asztaltenisz | #Győr+ TV | #híradó | #verseny |