Győrben kiemelten támogatják az olimpiai reménységeket

Mireider Máté Fotó: Ács Tamás
2024.02.02. 14:45

Az idei, párizsi olimpiára folyamatosan zajlik a felkészülés. Győrben több sportoló is esélyes a kijutásra, őket pedig a város több területen is támogatja a felkészülésben. Az olimpiai kvótások és a kvóta-esélyesek is kapnak anyagi támogatást a várostól.

Még a 2023. novemberi közgyűlésen határozott úgy Győr képviselő-testülete, hogy meghirdetik a Győri Olimpiai Reménységek Ösztöndíját. A kiírás akkor úgy szólt: azokat az egyéni sportolókat szeretnék támogatni, akik a párizsi olimpián szeretnének szerepelni. A pályázat keretösszege 30 millió forint volt, az ösztöndíj pedig januártól egészen júniusig, havi támogatás formájában segíti a pályázókat.

A január 11-én tartott ülésén a Sporttanács úgy határozott: minden pályázó számára biztosítják az ösztöndíjat. A kiemelt sportolói támogatás úgy valósul meg, hogy minden kvótaesélyes részesül havonta 100 ezer forint támogatásban, míg azok, akik már kvótát is szereztek – legyen az egyéni, vagy sportági -, havonta 350 ezer forintos támogatást kapnak.

Fontos kitétel, hogy a Sporttanács döntésének értelmében aki időközben megszerzi a részvétel jogát az olimpiára, az is megkapja az emelt összeget, visszamenőlegesen is. Összesen 26 sportoló pályázott az ösztöndíjra, közülük nyolcan már kvótát szereztek, így ők már most is a magasabb támogatásban részesülnek.

Mint azt Szeles Szabolcs, sportért is felelős alpolgármester a Győr+ Médiának elmondta: kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a város támogassa a sportolóit, ezért biztosítják mindenki számára az egyenlő feltételeket.

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #híradó | #olimpia2024 | #párizs2024 |