Olimpiai Sportpark

Győrben készül a brazil és a magyar bokszválogatott

Fotó: Nagy Zoltán
Szigeti Sándor
2022.01.26. 19:41

Az Olimpiai Sportparkban készül ezekben a napokban a magyar és a brazil boksz válogatott. A mieink számára ez az utolsó válogatott összetartás a debreceni Bocskai-emlékverseny előtt, amely az elmúlt évek során Európa egyik legrangosabb amatőr viadalává nőtte ki magát.

A brazilok kedden érkeztek meg a teljes keretükkel Győrbe, köztük több olimpiai és világbajnoki érmes versenyzővel. A magyar válogatott is nálunk edz. Talán nem is kell külön hangsúlyoznom, mekkora dolog az utánpótlás versenyzőink számára, hogy ilyen klasszis bunyósokat láthatnak felkészülés közben” – mondta el a Győr+ Médiának Nagy Zoltán.

A GYAC ökölvívó szakosztályának vezetője hozzátette: a Magyar Ökölvívó Szövetség felől érkezett jelzés, hogy megfelelő helyszínt keresnek a brazil válogatott felkészüléséhez, így esett a választás Győrre, ugyanis az Olimpiai Sportparkban minden feltétel adott egy ilyen edzőtábor sikeres lebonyolításához.

Győr az elmúlt időszakban több nagy sikerű boksz-rendezvénynek is a házigazdája volt. Az elmúlt két évben a város adott otthont többek között az országos ökölvívó bajnokságnak.

A braziloknál mindenki egészséges, a magyar válogatott keretében viszont vannak hiányzók. Köztük a győri színekben versenyző, 71 kg-ban magyar bajnoki címvédő Gerzsenyi István, aki korábbi pozitív koronavírus-tesztje miatt pihenését tölti. Gerzsenyi legkorábban a márciusi U-22-es Európa-bajnokságon léphet újra ringbe.

A magyar válogatott még ezen a héten, a brazil pedig egészen február 7-ig marad Győrben.

Kapcsolódó témák: #Győr | #ökölvívás | #Olimpiai Sportpark |