Olimpia

Győrben a siker munkára épül

Fotó: Marcali Gábor
Zombai-Kovács Ákos
2021.08.23. 15:11

A tokiói olimpián résztvevő győri olimpikonokat, edzőiket és sportvezetőiket köszöntötte Dr. Dézsi Csaba András polgármester. A győzelem rendkívül sok munkát igényel, véletlenül nem lehet kijutni az olimpiára és nem lehet helyezéseket, érmeket nyerni – emelte ki beszédében a városvezető.

Dr. Dézsi Csaba András a Városháza Dísztermében fogadta a tokiói olimpia győri résztvevőit, edzőiket és sportvezetőiket. Győr polgármestere kiemelte, büszkék voltunk a győri sportolókra, izgultunk értük és szurkoltunk nekik.

A polgármester azt is hozzátette, ez az olimpia azért is különleges volt, mert a koronavírus miatt a sportolóknak nem csak fizikálisan, de mentálisan is nagyobb kihívást jelentett a felkészülés. „Sportolóként tökéletesen tudom, hogy munka nélkül, nincs eredmény és nincs siker sem, ráadásul ez az olimpia különleges volt, mint ahogy az egész elmúlt időszak is, a Covid-járvány miatt” – emelte ki a polgármester.

Képgaléria: Marcali Gábor

„A járvány nem csak a felkészülést akadályozta, de az emberek normális életét is nehezítette, egy ilyen időszakban különösen fontos, hogy a sportolók ne csak fizikailag, hanem mentálisan is a topon tudjanak lenni és a legjobbjukat nyújtani” – tette hozzá dr. Dézsi Csaba András. „Nagyon örülünk az érmeknek és a helyezéseknek, de az is fontos, hogy ezekkel a kiváló eredményekkel példát lehet mutatni a jövő generációinak” – fogalmazott a városvezető.

„A gyerekek, a fiatalok számára kézzel fogható példát kell mutatni, hogy lássa, létezik az, amiről ő csak álmodhat, hogy esetleg majd eljut, ezért fontosak az olyan példaképek, mint a most Tokióban kiválóan szerepelt győri olimpikonok” – mondta a polgármester. Dr. Dézsi Csaba András a sportolók eredményessége mellett kitért az edzők és a sportvezetők munkájára is.

Televíziós szerkesztő: Kárpát Zsolt

„Egyszerű átlagemberként is nehéz volt túlélni az elmúlt időszakot, szakemberként, edzőként, sportvezetőként különösen nagyot kellett alkotni, hogy megfelelően fel tudják készíteni tanítványaikat a sport legnagyobb ünnepére, az olimpiára” – tette hozzá a városvezető. „De ezért vagyunk mi győriek, hogy ezt a feladatot is közösen, egymást segítve oldjuk meg, ahogy Önök megoldották és ilyen remek szereplést tudtak elérni kiváló tanítványaikkal” – zárta szavait dr. Dézsi Csaba András.

Elsőként a kézilabdás lányok, majd az úszók, kajak-kenusuk és az edzők, sportvezetők vehették át az elismerő oklevelet.

Kapcsolódó témák: #galéria | #Győr+ TV | #híradó | #olimpia | #Tokió2020 | #városháza |