Győr lett a judo fővárosa szombaton

Németh Boglárka Fotó: Marcali Gábor
2023.05.06. 12:23

Nyílt Masters Judo Országos Bajnokságot szerveztek szombaton Győrben az Olimpiai Sportparkban. Az eseményen 12 ország, 66 klubja képviseltette magát, összesen 183 indulóval. Az esemény megnyitóján Dr. Dézsi Csaba András, polgármester, a Magyar Judo Szövetség általános alelnöke is köszöntötte a résztvevőket.

„Harmadik alkalommal rendezik már meg Győrben a Senior Judo Nyílt Magyar Bajnokságot, ami azt jelenti, hogy egy nemzetközi versenynek ad otthont a város. Egyrészt adott az infrastruktúra, másrészt a Magyar Judo Szövetség általános alelnökeként úgy gondolom, hogy mindamellett, hogy minden sportot segítünk, a judót is azzal tudjuk népszerűsíteni, hogy a városba hozunk egy ilyen jelentős rendezvényt.“- hangsúlyozta a város első embere, aki maga is judózik és csak szombat reggel, az utolsó pillanatban derült ki, hogy mégsem tud indulni.

Dr. Dézsi Csaba András

„Én már nyertem magyar bajnokságot seniorban, most is elkezdtem edzeni és készültem arra, hogy indulok. A végletekig húztam a döntést, de az edzőm Kovács János mester azt mondta, hogy ne induljak, hiszen két éve nem volt rajtam judo ruha, csak kondi edzéseket végeztem. Valószínűleg a fejemben gyorsabban játszódnának le a folyamatok, mint, ahogy a kezem vagy a lábam megmozdulna, tehát sérülésveszély miatt maradok most ki, ráadásul a feleségem is azt mondta, hogy élve szeretne látni. Most csak néző vagyok, de jövőre, ha rendesen edzek, akkor szeretnék majd indulni. “- zárta gondolatait a polgármester.

A verseny Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának segítsége nélkül nem jöhetett volna létre, Flóri Miklós, a Magyar Judo Mesterek Clubja vezetőedzője szerint, hiszen az OSP-ben akár EB-t is lehetne rendezni, olyan fantasztikusak a körülmények. 

Én 27 éve csinálom a veterán judót, mi kezdtük el régebben egy klubbal, de mára már az egész világon elterjedt és a Nemzetközi Judo Szövetség is elismerte. Fejlődik a sport és szeretik az emberek, de azt szoktam mondani a régi harcosoknak, hogy úgy térjenek vissza, hogy minimum egy évig készülnek,  ennyi idő kell, hogy visszajöjjenek a technikák és az erőnlét is.”- nyilatkozta a mester a Győr Plusz Médiának. 

Flóri Miklós

Az egész napos versenyen 30 éves kortól egészen 80 éves korig küzdenek a judósok, ahol három szőnyegen zajlanak a megmérettetések. 

Galéria: Marcali Gábor

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #Győr | #híradó | #judo | #sport |