Kerékpársport

Giro d’Italia: folytatódik a magyar álom

Fotó: Valter Attila Facebook oldala
Győr+/mti
2021.05.13. 17:29

Valter Attila átvette a vezetést az összetettben a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny hatodik, csütörtöki szakaszán!

Már akkor is csodás magyar szereplésről írtunk, amikor két nappal ezelőtt kedden, Valter Attila megszerezte a legjobb 25 éven aluli versenyzőnek járó fehér trikót, összetettben pedig feljött az ötödik helyre.

Nos, a jelek szerint az álomnak egyelőre nincs vége, sőt! A kiváló magyar tehetség továbbra is fantasztikus formában versenyzik, olyannyira, hogy a mai hatodik szakasz után összetettben is átvette a vezetést a világ egyik legrangosabb kerékpáros körversenyén, a Giro d’Italian!

 “Reggel viccelődtünk az összetett elsőséggel. Őszintén szólva gondoltam a rózsaszín trikóra a szakasz előtt, tudtam, hogy erősek a lábaim és jól tudok menni a hegyen. A végén figyeltem a többiekre is, amennyire tudtam. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült egy ilyen nehéz szakaszon tartanom a lépést a legjobbakkal” – nyilatkozta Valter angolul a közvetítő Eurosportnak, majd magyarul megköszönte a drukkolást, amit Magyarországról kap, egyúttal a csütörtökön kezdődött Tour de Hongrie-t is üdvözölte. “Menjünk tovább együtt, gyerünk, hajrá magyarok!”

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #kerékpár | #Magyarország |