ETO FC: rajt az NB II-ben

Fotó: Marcali Gábor
Pécskai István
2022.07.27. 17:49

Készen áll az ETO FC labdarúgócsapata az új szezonra.

A zöld-fehér gárda vasárnap 19 órakor a Nyíregyháza elleni hazai találkozóval kezdi meg a szereplését az NB II. 2022–23-as kiírásában. A klubvezetők a szurkolókhoz hasonlóan bíznak benne, hogy az együttes jobban szerepel majd, mint az előző idényben, amikor hetedikként zárt.

A szakmai stáb átalakult: az új idényben már Tímár Krisztián irányítja a csapatot, pályaedzőként pedig Bognár Zsolt és Szalai Tamás segíti a munkáját. A klub igyekezett megerősíteni a keretet: a kapuba érkezett az egyszeres válogatott Kovácsik Ádám, a mezőnyben pedig Babati Benjamin, Bencze Márk, Papp Milán, Borsos Filip, Kiss Balázs, Csinger Márk, Szujó Attila és Kiss Bence szeretné legjobb tudása szerint segíteni az alakulatot.

Tímár Krisztián vezetőedző kemény alapozással igyekezett fizikálisan és mentálisan is a legjobb állapotba hozni a gárdát. „A projekt, amelyet a klubvezetés felvázolt számomra, nagyon szimpatikus volt, ezért fogadtam el az ETO ajánlatát. A felkészülés során próbáltam minél hamarabb és minél jobban megismerni a játékosokat. Sok futásra épülő, kezdeményező futballt szeretnénk játszani” – jelentette ki a tréner.

Priskin Tamás, az együttes csapatkapitánya igyekszik sok góllal kivenni a részét a csapat meneteléséből. „Örülök, hogy újabb szezonra kaptam bizalmat a vezetéstől. Az ETO minden játékosa nyitott az edzőnk által kért új stílusra. A felkészülési mérkőzéseken mindenki láthatta, hogy képesek vagyunk minderre. Ha a megkezdett úton megyünk tovább, sikeres lesz a csapat és a klub” – mondta a csatár.

Mihalecz István sportigazgató elégedett az igazolásokkal. Hozzátette, noha elképzelhető, hogy lesz még érkező, a keret 90 százalékban kész. A szakember szót ejtett a gárda céljairól is. „Szerepeljünk jobban, mint a tavalyi szezonban. Az a cél, hogy a hazai mérlegünkön javítsunk, és sok szurkolót csalogassunk ki az ETO Parkba” – fogalmazott a sportigazgató.

Az ETO főként a városi rivális Gyirmóttal, az MTK-val és a Diósgyőrrel csatázhat az NB II-ben a feljutásért. A gyirmótiak szombaton 17.30-kor, hazai pályán kezdik majd meg a szereplésüket a másodosztályban Szentlőrinc ellen.

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #Győr+ TV | #híradó | #labdarúgás |