ETO FC: győzelem hazai pályán is

Pulai Sarolta Fotó: Vig Norbert
2023.08.06. 21:32

A Merkantil Bank Liga II. fordulójában a frissen feljutó BVSC-Zugló volt az ETO FC Győr ellenfele. A zöld-fehérek végig irányították a mérkőzést, végül magabiztos négy gólos győzelmet szereztek a szezon első hazai, bajnoki mérkőzésén.

Ünnepélyes kezdőrúgással indult a találkozó, Póczik József az ETO kétszeres bajnoka ugyanis a közelmúltban ünnepelte 70. születésnapját, így ajándékul útjára indíthatta a labdát.

Bár a vendég alakulat kezdte meg a találkozót, mégis az ETO határozottabb fellépése dominált az első félidőben. A győri nyomásnak meg is lett az eredménye, a 11. percben Huszár talált a BVSC kapujának bal alsó sarkába (1-0).

A 27. percben a tizenhatoson belül Huszárt buktatták, amely után a játékvezető 11-est ítélt a zöld fehéreknek. A büntetőhöz Bumba állt oda, és magabiztosan lőtte a labdát a hálóba (2-0). 

A második félidőben sem lankadt a zöld-fehérek lendülete, és az 53. percben Huszár második góljával már 3-0-ra vezetett az ETO. A mérkőzés hajrájában több hatalmas helyzet is nyílt az ETO labdarúgói előtt, és a 86. percben Krohn váltotta gólra a helyzetet, és talált a zuglóiak kapujába (4-0). A végére Pap bravúros védései is kellettek, de végül az ETO magabiztos győzelmet aratott hazai pályán.

Antonio Munoz, az ETO FC vezetőedzője: “Nagyon jó játékot játszottunk, ahol végig irányítani tudtuk a találkozót. Boldog vagyok a győzelem miatt. Mind a védekezésben és mind a támadásban is remekeltek a játékosok. Örülök, hogy Huszár betalált kétszer is, hiszen szükségünk van a fiatal akadémista játékosainkra.”

Urbán Flórián, a BVSC-Zugló vezetőedzője: “Nehéz értékelni a mai találkozót a múlt hetihez képest. Nem játszottunk úgy, ahogy szerettünk volna. Mind a négy gólt egyéni hiba okozta, ami megpecsételte a sorsunkat.”

Galéria: Vig Norbert

TV-s szerkesztő: Pulai Sarolta, Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #foci | #Győr+ TV | #híradó | #labdarúgás |