ETO FC Győr: Hamed jött, Toma ment

Győr+ Fotó: eto.hu
2023.07.06. 19:03

Nyíregyházáról szerződtette a villámgyors szélsőt az ETO FC Győr. Yasin Hamed Békéscsabán töltötte az előző szezont kölcsönben, nyáron pedig sikerült megegyezni a játékossal, így az ETO zöld-fehér mezében láthatjuk a következő idényben.

A magyar állampolgársággal rendelkező Yasin Hamed Marosvásárhelyen mutatkozott be a román élvonalban, ahol lejátszott hetven mérkőzést. Onnan érkezett Magyarországra, a Nyíregyháza színeiben folytatta pályafutását, majd két év után Békéscsabára került kölcsönbe.

A nyártól egy csereüzlet után – melynek keretében Toma György Nyíregyházára szerződik – már győri sikerekért fog küzdeni. A 23 esztendős játékos magyarországi pályafutása első mérkőzését éppen az ETO ellen játszotta Győrben, akit már az első pillanatban megfogott az a légkör, ami a stadion körül uralkodik.

„Mikor Magyarországra érkeztem, Győrben mutatkoztam be a bajnokságban a Nyíregyháza színeiben. Nagyon tetszett a stadion, a szurkolók, és ami a klubot körül veszi. Örültem amikor jött a lehetőség, hogy az ETO játékosa lehetek, nem kellett sokat gondolkodnom rajta, hogy ide igazoljak. Sokat beszéltem Köteles László sportigazgatóval, biztos vagyok benne, hogy jó helyre kerültem. Posztomból adódóan szeretném sok góllal és gólpasszal segíteni a csapatot”– mondta Yasin Hamed.

Köteles László sportigazgató szerette volna a csapatban tudni Hamedet, és nagyon örül, hogy végül sikerült a transzfer.

„Egy olyan 23 esztendős játékos érkezett hozzánk, aki fiatal kora ellenére már játszott elsőosztályú mérkőzéseket” – kezdte Köteles László.Nagyon gyors, technikás, jó cselezőkészséggel rendelkező szélsővel bővült a keretünk, aki akár a támadósor közepén is tud játszani. Komoly reményeket fűzök hozzá, biztos vagyok benne, hogy segítségére lesz a csapatnak.”

A klub egyúttal köszönetet mondott Toma Györgynek az elmúlt két évben az ETO-ért tett szolgálataiért, aki 2021 óta 74 tétmérkőzésen 4 alkalommal volt eredményes.

Forrás: eto.hu

Kapcsolódó témák: #Győri ETO FC | #labdarúgás | #NB II |