A román élvonalból igazolt kapust az ETO

Győr+
2023.07.05. 17:39

A román elsőosztályú Botosani gárdájából szerződtetett Pap Eduárd személyében új kapus érkezett az ETO FC Győr labdarúgócsapatához.

Az 1994-ben született utánpótlás-válogatott hálóőr több, mint 150 mérkőzésen védett a román élvonalban, aki karrierje nagyrészét a Botosani csapatában töltötte. Most új kihívások elé néz, és nyártól az ETO kapuját védi.

A 29 esztendős kapus a Targu Mures és a Temesvár kapuját védte, mielőtt a Botosanihoz igazolt, ahol profi karrierje nagy részét töltötte. Előző csapatával az európai porondon is bemutatkozott, ugyanis Konferencia liga mérkőzéseken állt a gólvonalon.

Pap nagy erőssége, hogy hátulról folyamatosan irányítja a társait, és gyorsaságának köszönhetően gyakran avatkozik játékba a mezőnyben is. A kiváló reflexekkel megáldott játékos pozitív érzésekkel érkezett Győrbe, ahol a szakmai stáb is sokat vár tőle. 

– Nagyon tetszett az a terv, amit itt Győrben felvázoltak nekem, komoly céljaink vannak a csapattal. Örülök, hogy itt lehetek, úgy érzem, hogy nagyon jó szezon előtt állunk – mondta Pap Eduard.

Egykori kapusként Köteles László sportigazgató tudja, hogy mit várhat el ezen a poszton egy játékostól, a választás pedig minden szempontot figyelembe véve esett Pap Eduárdra. 

 Egy kimondottan rutinos elsőosztályú kapusról beszélünk, aki nemzetközi mérkőzéseken is védett. Nagyon örülünk, hogy a sorainkban tudhatjuk, biztos vagyok benne, hogy hasznos tagja lesz a csapatunknak. Karakteres kapus, aki amellett, hogy kiválóak a reflexei és nagyon robbanékony, állandóan irányítja a védelmet – zárta Köteles László.

Forrás: eto.hu

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #igazolás | #labdarúgás |