Erre a győri párosra érdemes lesz figyelni!

Szigeti Sándor Fotó: kajakkenusport.hu
2023.07.27. 11:17

Az idei év eddigi egyik legkellemesebb meglepetése egy győri egység nevéhez fűződik kajak-kenu maraton szakágban. Boros Adrián és Kolozsvári Brúnó duettje bronzérmes lett a horvátországi Európa-bajnokságon.

Boros Adrián szerint ritka, hogy ilyen hamar összecsiszolódjon a hajóban két kajakos:

Brúnó nekem új pár, az Európa-bajnokságot megelőzően összesen egy versenyen eveztünk együtt, a májusi győri magyar bajnokságon, amit megnyertünk. Ezután következett a mostani Eb-bronz az első nemzetközi megmérettetésünkön. Szerintem ez egyáltalán nem rossz ez a kezdés” – fogalmazott Adrián.

Nagy segítség, hogy egy klubban versenyzünk és közösen készülhetünk. Az Eb előtti hetekbe komoly munkát fektettünk, rengeteget edzettünk. Brúnó magasabb és nehezebb nálam, ő ül hátul, az ő feladata, hogy tolja a hajót, én ülök elől, én vagyok a könnyebb és a pörgősebb, és az én feladatom a kormányzás is. Gyorsak vagyunk együtt, meglátjuk, mire leszünk még képesek.”

Kolozsvári Brúnó is hasonlóan látja az eddigi közös munkát:

Adriánnál megvan a rutin és az erő is, ráadásul nagyon jól helyezkedik verseny közben, ami a maraton szakágban elengedhetetlen. Jól találja meg az ikervizeket, ahol könnyebben siklik a hajó. Én síkvízi kajakra is készülök, ezért ha robbantani kell, meg tudom indítani magunk alatt a hajót. Előzetesen az első öt hely valamelyikére vártam magunkat az Eb-n, de sokkal jobb érzés, hogy dobogó lett belőle. Hamarosan Spanyolországban versenyzünk, ahol szinte a vb teljes mezőnye ott lesz, remek alkalom lesz rá, hogy felmérjük hol tartunk a többiekhez képest” – tette hozzá Kolozsvári Brúnó.

Zárásként szintén az augusztus végi dániai világbajnokságról beszélt Boros Adrián: Mostantól teljes erőnkkel a vb-re fókuszálunk, ahol rendkívül kiélezett lesz a mezőny, de szeretnénk minél jobb eredményt elérni. Ha ez Eb után ott is összejönne egy dobogó, azt hiszem mindketten elégedettek lennénk” – zárta a beszélgetést Adrián.

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #Európa-bajnokság | #Győr | #kajak-kenu |