Czéllai-Vörös Zsófia: az egyik szemem sír, a másik nevet

Szigeti Sándor Fotó: kajakkenusport.hu
2023.07.26. 11:05

Egy ezüstéremmel egy és negyedik helyezéssel tért haza a horvátországi kajak-kenu maraton Eb-ről Czéllai-Vörös Zsófia. A Graboplast Győri VSE versenyzője azt mondja, teljesen kihajtotta magát, mégis maradt benne hiányérzet.

Előzetesen aláírtad volna ezt az eredményt?

Jó kérdés, a klasszikus távon elért második helyezésnek természetesen nagyon örülök, de ha az ember versenyző, akkor mindig a legjobb szeretne lenni, és maximalista, azért küzd, hogy a dobogó legfelső fokán álljon. A rövid távon elért negyedik helyezésen pedig mindenképpen javítani szeretnék, jó lett volna két éremmel hazatérni, és persze minél fényesebbel.

Milyen volt maga a verseny?

Pokoli hőség volt Horvátországban az Eb alatt, az egyik futamban két versenyző is rosszul lett, és a vízbe borult, ezért több számot lerövidítettek a szervezők. A női párosokét verseny közben, ilyesmire korábban nem volt még példa, a fiúkét pedig közvetlenül a rajt előtt. Nekünk nem volt ilyen szerencsénk: a harmadik napon rendezték a női egyesek klasszikus 26,2 kilométeres távját, és végig kellett lapátolnunk az egészet. Azt hiszem, mindenki örült volna, ha egy körrel kevesebbet kell mennie. De így is sikerült leszakítanom magamról a hajrában a két üldözőmet, így lett meg a második helyezés.

Hamarosan következik a világbajnokság. Ott mire számítasz?

Szeretnék minél közelebb kerülni Vandához (Kiszli Vandához, az Atomerőmű SE versenyzője – a szerk.), aki nagyon jó formában versenyzik idén, és mostani az Európa-bajnokságon is duplázni tudott, mindkét női egyes számot megnyerte. Augusztus első hetében egy spanyolországi meghívásos versenyen készülünk közösen Csay Renátával, majd következik a második magyar válogató a világbajnokságra, augusztus 9 és 11 között, ahol szintén jól kell szerepelnem. hogy biztosan meglegyen a kvalifikáció. A világbajnokságon a mostaninál is erősebb mezőny lesz, még jobb versenyzésre lesz tehát szükség egy kiugró eredményhez.

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #Győr | #kajak-kenu |