Győri érmek a maraton Eb-ről

Győr+ Fotó: Kajak-Kenu Győr
2023.07.17. 21:03

Hét versenyző képviselte a Graboplast Győrt a horvátországi Kajak-Kenu maraton EB-n. A női kajakosok klasszikus versenyében Czéllai-Vörös Zsófi ezüst, míg a férfi kajak párosban Boros Adrián és Kolozsvári Brúnó bronzérmet szerzett. A rendkívüli hőség miatt utóbbiak már nem 30, hanem „csak” 22.6 km-t eveztek.

A rajt előtt döntöttek úgy a szervezők, hogy rövidebb lesz a táv, de mindez nem zavarta meg a Boros Adrián – Kolozsvári Brúnó párost, akik végig az élbolyban haladtak a francia és portugál egységgel, és izgalmas hajrát követően szerezték meg a bronzérmet. Brúnó első érmét szerezte felnőtt világversenyen, így a Kolozsvári család az első, ahol mindkét szülő után a gyermek is felállhatott a dobogóra az egyesület színeiben egy felnőtt Európa- vagy világbajnokságon.

Czéllai-Vörös Zsófia is fantasztikus versenyt zárt, neki a hajrában sikerült leszakítania az addig vele együtt haladó spanyol Eva Barriost és a cseh Katerina Milovát is, megszerezve így az ezüstérmet. Zsófi a rövidkörös versenyben a negyedik helyen zárt.

Fotó: Kajak-Kenu Győr

A 19 esztendős Varga Olivér is bemutatkozott a felnőttek között, K1 30 km-en a 12. helyen zárt. A korosztályos versenyzők közül életük első világversenyén a negyedik helyet szerezte meg az Ivancsó Tamás – Nyíri Donát ifi kajak páros, akik végig az élmezőnyben haladtak, és nagyon közel voltak ahhoz, hogy éremmel térjenek haza, Szmandray Benedek pedig a kenusok U23-as egyéni versenyében hatodik lett.

Forrás: kajakkenugyor.hu