Koronavírus

Elmarad a győri maratoni kajak-kenu Európa-bajnokság

Fotó: Győr+
Győr+/MTI
2020.09.09. 15:38

Elmarad a győri maratoni kajak-kenu Európa-bajnokság, amelyre október 1. és 4. között került volna sor. A Graboplast Győri VSE sportolói érthető módon csalódottak, ugyanakkor a Győr Plusznak arról számoltak be: nem érte őket teljesen váratlanul a bejelentés.

A magyar szövetség a közösségi oldalán jelentette be a hírt szerdán, miután az Európai Kajak-Kenu Szövetség (ECA) a törlésről döntött.

Az ECA a magyarországi járványügyi előírások szigorításával és az alacsony nevezői létszámmal indokolta a lépést.

„Szeretnénk köszönetet mondani a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek a lelkes előkészítő munkáért, de a Covid-19 járvány okozta problémák miatt meg kellett hoznunk ezt a nehéz döntést.” – írta az ECA.

A kontinensviadalt eredetileg Csepelen rendezték volna júliusban, de a pandémia miatt elhalasztották és a helyszínét is megváltoztatták, áttették október elejére, Győrbe.

Sikerült telefonon elérnünk a Graboplast Győri VSE versenyzői közül több érintettet. A most zajló országos maratoni kajak-kenu bajnokságon értük utol Csay Renátát, valamint az egyesben, 26 kilométeren, a harmadik magyar bajnoki címét éppen ma megszerző Czéllai-Vörös Zsófiát:

„Mi is csak egy órája tudtuk meg, hogy törlik az Eb-t. Nagyon jó lett volna még egy nemzetközi versenyen részt venni Győrben, de a jelek szerint erre már nem lesz lehetőségem – legalábbis az idei évben. Egy ideje lehetett számítani a bejelentésre, pláne, hogy az utóbbi hetekben felgyorsultak az események. Úgy tudni, sokan visszaléptek, illetve le sem adták a nevezésüket, márpedig egy Eb akkor az igazi, ha minden esélyes részt vesz rajta – mondta el a Győr Plusznak Csay Renáta.

„Mozgalmas a mai nap, hiszen ma délelőtt sorozatban a harmadik egyéni felnőtt magyar bajnoki címemet nyertem meg a maratoni szakágban, aztán délután érkezett a hír, hogy nem rendezik meg a győri Európa-bajnokságot. Nem mondom, hogy váratlanul ért a bejelentés, hiszen egy ideje rebesgették már. Nagyon szerettem volna Győrben rajthoz állni, hiszen nemzetközi versenyen erre győri színekben eddig még nem volt lehetőségem. Emiatt kicsit szomorú vagyok, de egy fél Európa-bajnokságot, azt hiszem, nem lett volna értelme megrendezni – fogalmazott Czéllai-Vörös Zsófia.

Kapcsolódó témák: #Győr | #kajak-kenu | #koronavírus |