Tokióból jelentjük

Éhezős nap után tartalékokkal indult a versenyekre Roland

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2021.07.26. 13:39

Nagy Roland, a Győr+ munkatársa a helyszínről, Tokióból közvetíti az Olimpiai játékokat, azokat a versenyeket, amikre bejut. Mellette mesél élményeiről, amiket a nem mindennapi körülmények szülnek.

A Győr+ Rádióban hétfőn reggel is bejelentkezett. A 7 órás időeltolódás miatt náluk már javában zajlottak a versenyek.

Roland tanult az előző nap éhezéséből, s mivel még a jetlaget sem heverte ki, a hétfőt úgy állította össze, hogy délelőtt hagyott időt a pihenésre.

Felidézte a kijutás körülményeit is, Bécsből közvetlen járattal ment Tokióba. A magyar munkatársak, többek között a Győr+ volt tagja, Németh B. Péter és a győri Cseszregi Balázs, a Kossuth Rádiótól, felkészítette, mi vár rá. Roland elmondta, nagyon szigorúan veszik a szabályokat, mire kijutott a repülőtérről, azt sem tudta már, hány ellenőrző ponton ment át.

Ferenczy Balázsnak és Bajzát Zsuzsinak is elmesélte, az éhező nap sztoriját. Mondta, tudomásul kell venni, egy buborékban vannak, szigorú szabályokkal. Reggelit biztosítanak a szállodában: van vajas pirítós vajas pirítóssal meg kávé. A nap tervezése szorosra sikerült, az étkezésre nem maradt idő, s ugyancsak a korlátozások miatt étkezési helyet sem talált magának.

Roland tanult az esetből, a hétfői reggelit inkább megoldotta magának. „Kicsit renitenskedtem” – mondta. Kifejtette, a szállodában a nap 24 órájában van arra személyzet, hogy figyeli, ki hova megy. Ha mondjuk ki akarnak menni boltba, akkor 15 percen belül vissza kell érni, ezt a figyelő ellenőrzi. „Ez egy nagyon szigorú szabály, én még nem szegtem meg. Úgy csináltam ma, hogy elnéztem a busz indulását, kimentem korábban a buszmegállóba. Mivel várnom kellett volna, sétáltam pár utcát, így bementem boltba, vettem előre csomagolt sushit és két szendvicset.”

Természetesen a bejelentkezés alkalmával szó esett a versenyekről is. Roland elmondta, a vízilabda úgy is nagy élmény volt, hogy szinte üres volt az egész létesítmény. A meccs után tudott beszélgetni a játékosokkal. Az interjúztatásról is beszélt kollégánk.

Érdekesen zajlik, mert legalább két méter távolság van a riporterek és a sportolók között, és vagy selfi-bottal odatartod a diktafont, vagy jön egy önkéntes, aki hoz egy tálcát, arra lerakhatod a telefonod vagy a diktafonod, s azt odaviszik a bekapcsolva az interjúalany elé, hogy rögzíthessük a beszélgetést.”

A vízilabdáról sietett át lövészetre, ahol az üvöltő rockzene lepte meg munkatársunkat.

Azt is elmondta, nem egyszerű megnézni a versenyeket, a korlátozások miatt kevesen juthatnak be egy-egy eseményre. „Van egy foglalási rendszer, be kell írni, hogy hova akarsz menni, aztán egy fél nappal előtte visszajeleznek, hogy mehetsz-e.” A hétfő délután vívást és vízilabdát tartogatott Rolandnak.

A telefonos bejelentkezést hallgassátok meg Ti is!