Vízilabdások nyilatkoztak a Győr Plusznak Tokióban

„Tegyen bennünket mérgessé ez a vereség!”

Fotó: Marcali Gábor
Nagy Roland
2021.07.25. 08:14

Ma olyan fába vágtam a fejszémet, amilyenbe a Rio de Janeirói olimpián 2016-ban meg sem próbáltam volna. Ott az is csodaszámba ment, ha egy napba - a távolságok, de főleg a közlekedési káosz miatt - két sportág versenye belefért, úgy, hogy odaértünk, és még tudósítás is készült belőle. Most három magyar érdekeltségű eseményt írtam be a Press book rendszerbe, és láss csodát, mindhármat jóváhagyták, vagyis szabad az út a Magyarország-Görögország vízilabda meccsre, Péni István sportlövő döntőjére, és a magyar kézilabdás lányok franciák elleni rangadójára. Sprint indul.

A gyönyőrű látványt nyújtó Tatsumi vízilabda központban az olimpiára nagy reményekkel érkező férfi válogatottunk a görögökkel játszott, és bár a találkozó elején sokáig vezettünk (volt 5-2 is a javunkra), mégis 10-9-es vereség lett a vége.

A mérkőzést követően a vegyes zónában, – ahol a sportolók és az újságírók találkozhatnak, és interjúkat készíthetnek – März Tamás szövetségi kapitány, Varga Dénes csapatkapitány, és Nagy Viktor a válogatott kapusa nyilatkozott a Győr Plusznak.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Úgy láttam, hogy jól kezdtünk, fel voltak pörögve a játékosok, akadtak akkor is elhibázott helyzeteink, amik, ha bemennek még jobban elhúzhattunk volna. Nagyon jól játszott a görög csapat, remekül építették fel a meccs második felét, sokkal eredményesebben használták ki a heyzeteiket, mint mi. Naggyá tettük a görög kapust, mert a lövéseink többsége kívülről nézve nem jó ütemben érkezett, nem volt pontos. Ajándék volt számukra, hogy visszaengedtük őket a meccsbe. Ahogy kell és elvárt, a csapat hajtott, mindent megtett a sikerért, de lassúnak éreztem egyes időszakban a fiúkat. Stabilan, kulturáltan játszottunk, annyin múlott, hogy az emberelőnyös helyzeteinket nem használtuk ki jól. Gondolom, hogy a csapatnak nem esik jól egy vereség az olimpia elején, de ettől inkább legyünk mérgesek, ne elkeseredettek, és a következő találkozón játsszunk még nagyobb elszántsággal. Még nagyon az elején vagyunk – értékelte a mérkőzést März Tamás szövetségi kapitány, és távozóban még egy kedves gesztust is tett a magyar újságírók felé: “Köszönöm szépen, hogy ennyien itt vagytok velünk.”

Fotó: MTI/AP/Mark Humphrey

A vegyes zóna “speciális kiadásával” találkozhatnak a sajtósok a koronavírus miatt különlegesen szigorú szabályok között rendezett olimpián. A távolságtartás miatt a kordon egyik oldalán a média képviselői állnak, a másikon a játékos, vagy edző, közöttük legalább két méter. Így persze nehéz a mikrofont az interjúalanyhoz közel tenni. A megoldás: jön egy önkéntes, egy tálcán összeszedi a diktafonokat, telefonokat, majd egy kis asztalra a nyilatkozatot adó elé teszi, ha pedig vége a beszélgetésnek, visszaadja. És megköszöni. Magyarul.

A görögök elleni vereségről a nemzeti csapat rutinos játékosát Varga Dénest is megkérdeztük. “Nem volt ez egy ideális kezdés, de az első számú cél, hogy a csoportból továbbjussunk, nincs ezzel veszélyben. Én úgy “élesítem” magam és a csapatot, hogy a negyeddöntőben játsszunk majd a legjobb formában, ez majd az elődöntőt, döntőt jelentheti, de ez már egy egy másik történet lesz. Nem voltak nagy fegyelmezetlenségek, nincs szükség fejmosásra, a sok gól egyéni hibákból jött, ezt ki tudjuk javítani” – nyilatkozta a csapatkapitány, Varga Dénes.

Nagy Roland, Győr+ Média

Az egy téves képzelgés, hogy a csoportunk könnyű lenne. Az Egyesült Államok, az olaszok is remek csapattal érkeztek, a görögök pedig évről évre jobbak, ráadásul a kapusuk is klasszis játékos. Úgy jöttünk ide, hogy velük meg fogunk szenvedni, ez beigazolódott. Megyünk tovább, nem lesz probléma” – tette hozzá Nagy Viktor a csapat kapusa, miközben ő a bemelegítő medence felé indul “levezetni”, én pedig rohanok a buszra, hogy odaérjek Péni István döntőjére.

Folyt. köv., reméljük, egy éremmel.

Kapcsolódó témák: #Magyarock | #vízilabda |