E-sport bajnokságokat rendez a Széchenyi-egyetem

Fotó: Májer Csaba József
Győr+
2020.03.30. 16:00

E-sport bajnokságokat rendez #StayAtHome Championship néven a SZESE e-sport szakosztálya. Jó tudni, hogy a jelentkező hallgatók a részvétellel teljesíthetik a sportági ismeretek tantárgyat és a közösségi élmény mellett értékes nyereményekkel lehetnek gazdagabbak. A nevezéseket április 6-ig, illetve április 10-ig várják a szervezők.

Egy éve alakult meg a Széchenyi István Egyetem Sportegyesület (SZESE) e-sport szakosztálya, amely a tavalyi kupaverseny után idén ingyenes, online League of Legends és FIFA 20 bajnokságokat szervez a hallgatóknak. A #StayAtHome Championship nevű kezdeményezéssel a szervezők – Nagy Zsolt és Szlotta Bence –szeretnék felhívni a figyelmet a koronavírus-járvány megfékezése miatt szükségessé vált otthonmaradás fontosságára.

„Az otthoni szabadidő eltöltését tennénk izgalmasabbá és élvezetesebbé a sportversenyek hangulatának megidézésével. Szeretnénk, ha intézményünk hallgatói ebben a társadalmi és gazdasági kihívásokkal teli időszakban is átélhetnék az egyetemi közösséghez tartozás élményét” – mutatott rá Gyömörei Tamás, a SZESE elnöke, a Testnevelési és Sportközpont vezetője, aki hisz abban, hogy érdemes élére állni a trendeknek.

Gyömörei Tamás

Tapasztalata szerint olyan területen is megéri versengő közösséget kialakítani és fejleszteni, amire korábban nem is gondoltunk. Szinte ránk törte az ajtót az e-sport, amelyet már Nyugat-Európában is igazi látványsportnak tekintenek. Sport jellegét pedig – a pókerhez és a sakkhoz hasonlóan – ma már nem vitatják. Fontosnak tartjuk, hogy reagáljunk a klasszikus civil szerveződésekre is: a versenyezni kívánó fiatalok a közös érdeklődés és cél érdekében már Győrben is keresik, építik kapcsolataikat ebben a sportágban. A szakosztály feladata, hogy segítse őket, és megteremtse számukra az edzés és a versenyzés feltételeit” – mondta el Gyömörei Tamás, aki a szakosztály vezetőivel azon munkálkodik, hogy a SZESE hazai és nemzetközi szinten is irányítsa a sportágat.

Televíziós szerkesztő: Pulai Sarolta

„Nagy Zsolt kollégámmal azt a közös célt tűztük ki, hogy egy nívós, versenykörülményekkel megegyező, résztvevői és nézői oldalról egyaránt impozáns bajnokságot alakíthassunk ki, ami hosszú távon is megállja a helyét intézményi, országos, majd akár nemzetközi szinten is. Igyekeztünk a jelenlegi elvárásoknak megfelelő versenyrendszert kialakítani. Az intézményhez és a szakosztályhoz kapcsolódó arculatot kap a teljes bajnokság, a mérkőzések pedig elérhetőek lesznek különböző online csatornákon. Kommentátorokkal és igazi verseny hangulattal várjuk a résztvevőket” – nyilatkozta a részletekről Szlotta Bence, a bajnokság koordinátora.

A SZESE szeretné életre hívni a Magyar Egyetemi Bajnokságot és a nemzetközi Egyetemi Regionális Ligát is. Gyömörei Tamás örömmel számolt be az e-sport rajongóknak arról, hogy ezek megvalósítása már nincs olyan messze, addig pedig minden érdeklődőt arra buzdít, hogy jelentkezzen a szakosztályába és az egyetemi bajnokságra. Utóbbin a közösségi élmény mellett nagy értékű nyeremények is gazdára találnak. Sőt, a hallgatók „sportági ismeretek” (TS04) tantárgyát is elfogadtathatják a részvétellel.

A lebonyolításról és a nevezés részleteiről itt és itt olvashatnak bővebben az érdeklődők.

Czeiner-Szücs Anita, SZEhírek