Díjazták a legjobb győri kajak-kenusokat

Szigeti Sándor
2022.12.15. 10:25

Szerdán este a Richter teremben tartották a győri kajak-kenu szakosztály hagyományos évzáróját. Az eseményen nem csupán Kammerer Zoltán visszavonulását jelentették be, hanem díjazták az idei év legjobbjait is.

Győr továbbra is a magyar kajak-kenu sport egyik fellegvára, hiszen a Graboplast Győri VSE lett az ország legeredményesebb vidéki klubja, és a korábbi évekhez hasonlóan az összesített ponttáblázaton az előkelő második helyet szerezte meg a magyar klubok rangsorában.

Ünnepi köszöntőjében Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség közgyűlésének elnöke úgy fogalmazott: a kajak-kenu sport legnagyobb erénye, hogy egészséges, tisztességes és szép embereket nevel, akikben van tartás, megteremtve az összhangot az egészség, a tudás, a szeretet és a család között.

Weisz Róbert, a szakosztály elnöke felidézte: a gazdálkodás szempontjából nehéz évet zártak, és az energiaárak emelkedését ők is keményen megérezték. Köszönetet mondott régi és új támogatóiknak, hogy ebben az időszakban is mellettük állnak, majd a szövetségnek és a városnak, és külön méltatta a győri iskolák és a megemelt tagdíjakat is kifizető győri családok segítségét és támogatását.

Kubina Ádám, a szövetség főtitkára hangsúlyozta: a győrieknek kiemelkedő szerepe van abban, hogy a magyar-kajak kenu sport remek évet zárt. Külön kiemelte Kopasz Bálint és a két győri nevelésű kajakos, Erdélyi Tamás és Erdőssy Csaba teljesítményét, valamint a Csay Renáta Regionális Akadémia magas színvonalú szakmai munkáját, illetve a kiválóan megszervezett Kadler Gusztáv kajakmaraton versenyeket.

Rózsavölgyi László, Győr megyei jogú város sportbizottságának elnöke hangsúlyozta, hogy a sport képes megváltoztatni az ember életét, és szintén méltatta a győri szakosztály sikereit, amely 1962 óta íródó történetével, sikereivel és 350 fős taglétszámával továbbra is Magyarország egyik élklubja.

Ábrahám Csaba, a Győri Vízisport Egyesület elnöke emlékeztetett rá: immár 60 éve a klubalapító Vén Lajos által kijelölt úton járnak, és bár a finanszírozás előteremtése komoly kihívást jelent, a sportág mindig arról volt híres, hogy leküzdi a nehézségeket.

Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő különdíját az idei évben Jankó Máté vehette át. A Csay Renáta által alapított, tehetséges és motivált ifjú kajakos lányoknak járó elismerést ezúttal Gombás Alíz érdemelte ki. Az idei évben is díjazták a szülőket, a 2022-es év szülője és segítője címet Horváth Csabának ítélték oda.

A színpadon felállított asztalon sorakoztak a trófeák, a legjobb felnőtt és utánpótláskorú versenyzőknek összesen mintegy hetven serleget adtak át.

Galéria: MekliZ Fotó

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #Graboplast Győri VSE | #Győr | #kajak-kenu |