Csémi Dávid és Varga Zaránd: Amerikai álom

Fotó: Potomac Patriots
Pécskai István
2022.07.11. 12:21

A 18 éves Csémi Dávid és Varga Zaránd az Egyesült Államok Premier Hockey League elnevezésű jégkorong-bajnokságába (USPHL) szerződött. A két hokis, aki a Potomac Patriots játékosa lesz, az elmúlt éveket a Győri ETO utánpótlásában töltötte.

A fiúk az előző szezonban az U18-as és az U21-es bajnokságban is játszottak, mindkét korosztályban egészen a negyeddöntőig jutottak. Az U21-es ligában drámai körülmények között, nagy fordítással múlta felül a győrieket a Vasas.

Csémi és Varga új klubja, a Potomac Patriots az USPHL-ben szerepel, amelyet 2012-ben alapítottak. A liga az Egyesült Államok nívós juniorbajnokságai közé tartozik. Az előző idényben a Potomac Patriots az ötcsapatos délkeleti divízió utolsó helyén végzett, így nem jutott be a rájátszásba. Az USPHL-ben tavaly négy honfitársunk (Banga Nándor, Szekeres Tamás, Barna Dávid és Tóth Tamás) szerepelt, míg a magyar edzők közül, az elit kategóriában Kaibás Kornél tevékenykedett.

Nemcsak Csémi és Varga szerződése miatt lehetünk büszkék a győri jégkorongra. Komoly elismerésben részesült ugyanis az Egyesült Államokban játszó Odnoga Lotti, aki korábban szintén Győrből igazolt a tengerentúlra. Az év magyar legjobbjai választáson a hátvédek között sorozatban harmadszor végzett az élen Odnoga Lotti. Az egykori győri jégkorongozó a kanadai A csoportos világbajnokságon egy gólpasszt jegyzett, és a három legjobb magyar játékos között volt. Az olimpiai selejtezőn valamennyi meccsen szerepelt a nemzeti csapatban. Immáron a negyedik idényét töltötte az amerikai egyetemi ligában: a Dartmouth csapatát két góllal és három gólpasszal segítette az idény során.

Kapcsolódó témák: #Győr | #jégkorong | #Uni Győr ETO HC |