Cseh Lacival tempózhattak az Olimpiai Ötpróbások Győrben

Fotó: Vig Norbert
Nagy Roland
2022.02.19. 14:25

Az Ötpróba Magyarország egyik legnagyobb szabadidősport rendezvénysorozata, egy mozgalom amelynek olimpiai ciklusonként több tízezer résztvevője van. Az indulók különböző sportágakban próbálhatják ki magukat, és értékes ajándékokért pontokat gyűjthetnek.

“Győrben több százan jelentkeztek arra, hogy az Ötpróba úszás részét teljesítsék, örülök, hogy mindezt egy olyan világszínvonalú létesítményben tehetik, mint az Aqua Sportközpont. Az indulóknak biztosan plusz motiváció, hogy egyik úszó legendánk, Cseh László is tiszteletét tette a versenyen” – mondta Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő.

A több, mint negyvenéves múltra visszatekintő Ötpróba mozgalom legújabb kiírása 2021. június 1-jén vette kezdetét és a 2024-és párizsi olimpiáig tart.

“Idén az öt sportág eddigi hét mozgásformája nyolcra bővült: futás, túrázás, országúti és hegyi kerékpár, úszás, kajak-kenu valamint triatlon mellett mostantól görkorcsolyában is lehet pontokat gyűjteni a meghatározott eseményeken” – mondta Szélpál Tamás az Ötpróba projektvezetője.

A tél sosem a szabadidősportról szólt, ezért az Ötpróba is a fűtött uszodák felé vette az irányt. Az Úszónapok keretein belül a szabadidő-sportolók Győrben az Aqua Sportközpont 50 méteres medencéjében teljesíthettek 500, 1500 és 3000 métert, 1, 2 és 4 Ötpróba pontért. Az indulók között ott volt a többszörös világbajnok és olimpiai ezüstérmes Cseh László is.

“A tokiói olimpia után egy kicsit ellustultam, hiszen a pihenésre szántam ezt az időt. Most azonban újra fontos szerepe lesz az életemben a sportnak. A mai próbát természetesen nem versenytempóban úszom végig, hanem úgy ahogy számomra kényelmes, de a maximális távot teljesítem” – nyilatkozott a Győr+ Médiának Cseh László.

Galéria: Vig Norbert

Kapcsolódó témák: #Aqua Sportközpont | #Győr+ TV | #híradó | #olimpia | #úszás |