Bukor Ádám álmodni sem mert a vb-aranyakról

Pécskai István
2022.07.25. 19:30

Bukor Ádám a Világjátékokon megszerzett dupla bronzérme után a Kolumbiában rendezett uszonyos úszó-világbajnokságon kétszer a dobogó legfelső, egyszer pedig a harmadik fokára állhatott fel. A Győri Búvár SE világcsúcstartó versenyzője immár nyolc vb-címmel büszkélkedhet pályafutása során.

A klasszisról korábban megírtuk, hogy nagyon nehéz időszakon van túl, hiszen súlyos, daganatos betegséggel műtötték februárban. Azt megelőzően hosszú hónapokig nem tudott edzeni az egészségi állapota miatt. Gyengeség, rosszullét és fájdalom gyötörte. Élet és halál között lebegett, de szerencsére az orvosi beavatkozás jól sikerült. A sportoló most a Győr+ Médiának értékelte az elmúlt versenyeken nyújtott teljesítményét.

,,Ez a világbajnokság egészen rendkívüli számomra, olyan élményekben volt részem, mint még sosem. Az egyéni 200 méterem is nagy meglepetés volt, de hogy másnap a váltóval is hozunk egy aranyat, az egészen hihetetlen. A magyar uszonyos úszás történelmében először fordult elő, hogy a felnőtt férfi váltó aranyérmes lett. Két másodperccel úsztam jobb időt, mint egy nappal korábban, egészen elképesztő érzés. Megszereztem a nyolcadik világbajnoki címemet, amiről álmodni sem mertem volna egy ilyen év után” – mesélte Bukor Ádám.

Hozzátette, a betegség testileg és lelkileg is nagyon megviselte. Ennek ellenére egy percig sem fordult meg a fejében, hogy feladja, mindvégig meg akart gyógyulni.

,,Túlvagyok életem eddigi legnehezebb egy évén. Ebben az egy évben csupán öt hónapot töltöttem edzéssel, amire szerintem nem volt példa hat esztendős korom óta, hogy elkezdtem úszni” – fogalmazott a sportoló.

Kapcsolódó témák: #úszás | #uszonyos úszás | #világbajnok |