Ezekben a napokban jut idő a kert kicsinosítására is

Bódi Bernadett: “A levendula a kedvencem”

Győr+
2020.04.15. 15:18

Bódi Bernadettel készült egy interjú, amit a Győri Audi ETO KC hivatalos oldalán olvashatunk. Berni mesél az otthon töltött napokról, a járvány miatt kialakult különleges helyzetről, ahol most belefér az időbe a kert kicsinosítása is.

A kiváló jobbszélsőt elsőként arról kérdezték, hogyan éli meg a mindennapokat, sport nélkül és a kijárási korlátozások közepette:

„Legtöbbet itthon vagyunk a saját kis birodalmunkban a párommal és a lányával. Nagyon nem megyünk ki csak vásárolni, vagy esetleg a közeli kertészetbe, hogy virágokat és egyéb dolgokat be tudjunk szerezni. Rossz, hogy a szülőkhöz nem tudunk menni, jó lenne, ha már javulna a helyzet.”

„Alig várom, hogy meglátogathassam a szüleimet, főleg édesapámat, aki nem a legjobb egészségnek örvend. Most velük telefonon tudom tartani a kapcsolatot. A párom szülei a közelben élnek, őket időnként meg tudjuk látogatni, vagy bevásárolunk nekik.”

Bódi azt mesélte, a munkája egyben a hobbija is, így most mindkettő hiányzik neki.

„Én nagyon szeretek itthon lenni, nekem egyelőre nem okoz nagy problémát a bezártság, nem nagy gond, hogy nem mehetünk ide-oda, például kávézóba stb. Jól viselem. Mondjuk, az hiányzik, hogy a csajokkal találkozzunk, és a munka, ami a hobbim is egyben, ez is hiányzik persze. Inkább a bizonytalanság, ami a legrosszabb, hogy nem tudjuk, meddig tart ez az állapot, meg azt sem, mikor tér vissza minden a régi kerékvágásba.”

„Egyébként jó oldala is van az itthonlétnek, most sokkal több időm jut a házimunkára, rendesen meg tudtam csinálni a nagytakarítást. A kertre is nagyobb energiát tudunk fordítani.”

Utánanéztem, a levendulának nagyon kell a marha trágya és a sima virágföld is, és egy kevés kavicsot is kell alá tenni. 50 cm-re kell ültetni egy-egy bokrot. Napos oldalt kedveli. Azért fogott meg ez a növény, mert ez a telet is bírja, áttelel. Nem kedveli a sok vizet, elég hetente kétszer megöntözni. A levendula a kedvencem, azt szeretnék kaspóba is tenni, jól fog mutatni az ablakban.”

A teljes interjú itt olvasható.

Kapcsolódó témák: #Győr | #Győri Audi ETO KC | #koronavírus |