Bejelentette a következő szezon csapatát a SERCO UNI Győr

MTI Fotó: gyorikosar.hu
2024.07.03. 11:45

Nyolc kosaras a következő szezonban is a női NB I-ben ezüstérmes SERCO UNI Győr kötelékében marad, amely a többek között a válogatott Kiss Virággal erősítette meg keretét.

A klub szerdai tájékoztatása szerint együtt marad az elmúlt idény magyar magja, mivel Dubei Debóra, Ruff-Nagy Dóra, Dombai Réka, Goree Cyesha, Bach Boglárka, Gyöngyösi Janka és Molnár Laura is szerződéssel rendelkezik.    

A legnagyobb változás az előző évadot Mersinben töltő Kiss Virág csatlakozása, aki tavasszal török bajnoki ezüstérmes és Euroliga-negyedik lett. A Rába-partiak leigazolták Wentzel Nórát is, aki lengyel bajnoki második volt a Gorzow csapatával, továbbá megszerezték Angyal Barbarát, a BEAC csapatkapitányát.    

Ami a légiósokat illeti, a novemberben érkezett és hamar közönségkedvenccé vált Bridget Carleton elfogadta a klub hosszabbítási ajánlatát, és a WNBA szezon után visszatér. A kanadai játékos a Minnesota Lynxben a magyar Juhász Dorka csapattársa. Győrben kosarazik a következő szezonban a bajnok DVTK-ból távozó ausztrál Darcee Garbin, valamint a lengyel Weronika Telenga, aki a Gorzowot hagyta el.    

A játékosok mellett Cziczás László vezetőedzővel is sikerült megállapodni, aki további két évig irányíthatja az együttest.  

“Évek óta próbáljuk a magyar magot fejleszteni, és építeni a csapat gerincét, ez pedig nem változik jövőre sem” – jelentette ki Fűzy András klubelnök. “Némi pikantéria a jövő évi keretben, hogy eddig irányító poszton mindig volt légiós, most azonban a saját nevelésű, 14 éves kora óta kisebb megszakításokkal itt játszó Ruff-Nagy Dóra kapja a karmesteri pálcát. Kiss Virág szerződtetése egy régi szerelem, hiszen fiatal kora óta szerettem volna, ha közösen dolgozhatnánk. Az Euroliga egyik elitcsapatában bizonyított, és évekig a magyar bajnokság egyik legmeghatározóbb játékosa volt, minden adott ahhoz, hogy vele előrelépjünk” – tette hozzá.

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #Győr | #női kosárlabda | #SERCO UNI Győr | #sport |